Política

L'exdirectora general del Tresor tampoc compareixerà en la comissió d'investigació de la CAM

Argumenta, igual que el governador del Banc d'Espanya, que no té el "deure legal" d'atendre els requeriments d'un parlament autonòmic

L'exdirectora general del Tresor i Política Financera, i com a tal membre nat del consell de govern del Banc d'Espanya, Soledad Núñez, també ha refusat comparéixer davant la comissió de les Corts que investiga la intervenció de la CAM pel banc d'Espanya.

La renúncia de l'exdirectora general se suma a les remeses fa uns quants dies per alts càrrecs del Banc d'Espanya, com la del seu governador, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que consideren que no estan obligats a comparéixer a requeriment d'un parlament autonòmic.

En un escrit remés hui a les Corts, Núñez afirma que no té el “deure legal” de comparèixer-hi, atés que el càrrec que va ocupar s'enquadra en l'àmbit de l'administració general de l'Estat i, per tant, només està subjecte al control de les Corts Generals.

Els serveis jurídics del parlament valencià han elaborat aquesta setmana un informe en què adverteixen que el Codi Penal sanciona aquells que no atenen els requeriments dels òrgans parlamentaris autonòmics, amb independència del seu càrrec, i que podrien ser acusats d'un delicte de desobediència.

La comissió d'investigació sobre la CAM remetrà l'informe a les persones citades i els advertirà del seu deure de sotmetre's a les preguntes dels grups parlamentaris. Si, així i tot, declinaren assistir-hi, posaria els fets en coneixement del Ministeri Fiscal, segons han informat fonts parlamentàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.