Política

Barberà s'espera a la instrucció del “cas Emarsa” per denunciar els qui la involucren

El PP rebutja la moció de Compromís que proposava que l'alcaldessa es presentara com a acusació particular en el procediment

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha assegurat que quan acabe la instrucció judicial del cas Emarsa, i “es demostre“ que no té “res a veure” amb l'espoli de la depuradora de Pinedo, es dirigirà als tribunals perquè aquests donen la “resposta necessària” als qui han intentat involucrar-la-hi.

Barberá ho ha manifestat així en el ple de l'Ajuntament durant el debat d'una moció de Compromís, rebutjada amb els vots del PP i defesa també pel PSPV i EU, que proposava que l'alcaldessa, en representació i defensa dels interessos dels veïns i empreses de València, i del mateix Ajuntament, es presentara com a acusació particular contra els gestors d'Emarsa imputats en el procediment.

En la moció també es demanava que l'alcaldessa reclamara a l'Epsar, com a responsable subsidiària, “les quantitats desaparegudes i corresponents al cànon pagat en els rebuts de l'aigua” durant el període investigat pels tribunals.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha remarcat que “durant molts anys” Emarsa ha depés del consistori valencià i ha criticat que, amb tot i això, no compareguen davant la comissió d'investigació en les Corts ni Barberá ni els regidors del PP, Silvestre Senent i Juan Vicente Jurado, que van tindre responsabilitats en la depuradora de Pinedo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.