Successos

tribunals

Dicten ordre d'allunyament per a l'home que va ferir dos veïns d'Olot amb un ganivet

L'agressor, Aleksander Patlan, queda en llibertat

L'acusen de dos intents d'homicidi i atemptat a l'autoritat

S'ha de presentar als jutjats cada mes

El titular del jutjat d'instrucció número 1 d'Olot va ordenar ahir la posada en llibertat provisional sense fiança d'Aleksander Patlan, el veí de la ciutat de nacionalitat ucraïnesa que va ser detingut dilluns per haver agredit presumptament dos compatriotes amb un ganivet de cuina. L'atac va tenir lloc en un pis situat a la quarta planta del número 30 del carrer Mulleras, on va fer dues ferides a un home a la part de darrere del coll i li va clavar una punyalada a l'altura dels ronyons i va ocasionar talls a les mans a una dona –a l'immoble també hi havia la parella d'ella, qui no va resultar lesionat–. Com a mesures cautelars, el jutge va ordenar que l'imputat no es pugui acostar a menys de 500 metres de les víctimes, Natàlia i Basile, ni comunicar-s'hi a través de qualsevol mitjà; se li ha retirat el passaport i té l'obligació de presentar-se als jutjats tots els dies 1 i 15 de cada mes.

En la primera declaració que l'arrestat va efectuar davant la policia, va assegurar que s'havien barallat per poc més de quaranta euros. En la compareixença d'ahir als jutjats, en canvi, va desmentir aquesta versió. Va subratllar que no se'n recordava gairebé de res i que no era conscient que els hagués agredit perquè dilluns a la tarda van estar bevent i tant les víctimes com ell estaven sota els efectes de l'alcohol. Tampoc va detallar gaire quina era la relació que mantenien, ja que es va limitar a dir que eren “coneguts”; mentre que el que tenia clar és que ni els ferits li deuen diners ni ell hi té comptes pendents.

Una nit ingressat

Els veïns de l'edifici on a un quart de nou del vespre es va desencadenar la disputa van donar la veu d'alerta a la policia local en sentir els forts crits. Quan els agents van arribar, es van creuar amb Patlan, que sortia del bloc. Per dissimular es va acostar als efectius i els va preguntar si sabien què havia passat, ja que per tota l'escala hi havia sang.

Quan va continuar caminant pel carrer, un vianant es va adonar que duia un ganivet, que intentava amagar en una gavardina. El testimoni va avisar un policia local del que havia vist. L'agent en un principi no se'l va prendre gaire seriosament, però a causa de la insistència de l'home li van anar al darrere. El van reduir a l'altura de l'antic hotel Montsacopa, que és a tan sols uns metres de la CAM del carrer Mulleras, on el 2010 el veí de la Vall d'en Bas Pere Puig va matar a trets dos treballadors de l'entitat.

Quan el van interceptar va treure el ganivet. L'home afirma que la seva intenció era entregar l'arma blanca als agents, mentre que els policies asseguren que els va amenaçar. Per prendre-li el ganivet de les mans, el van colpejar amb una porra i li van fracturar un dit.

Per la seva banda, l'home que va ser apunyalat va arribar uns instants abans a l'hospital Sant Jaume pel seu propi peu. Li van fer una transfusió perquè havia perdut molta sang, es va quedar una nit en observació i dimarts va rebre l'alta.

LA DATA

30.4.2012
Van passar els fets en un pis del carrer Mulleras.
Van resultar ferits un home i una dona d'origen ucraïnès.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.