Societat

Noel Biderman

CEO d'AshleyMadison.com

“Barcelona és on hi ha més dones infidels de l'Estat”

Casat i amb dos fills, llueix amb orgull el títol de ser un dels ‘enfants terribles' d'internet per haver creat una web que ajuda a ser infidel. Té 14 milions d'usuaris al món i fa un any va arribar a l'Estat. Ja té 114.000 inscrits a Catalunya.
Vostè millor que ningú pot confirmar que el sexe mou el món, oi?
El món s'està movent constantment, i no només pel sexe. La gent comença a posar en dubte valors preestablerts per la cultura i la religió, però el sexe és vital per l'ésser humà, com respirar o menjar. Per això patim quan no en tenim.
Com se li va acudir que havia de crear Ashleymadison.com?
Va ser el 2001. Triomfaven les xarxes socials per trobar parella i vaig llegir les queixes d'una dona que sempre es trobava homes casats que volien passar per solters i tenir una aventura. Per això vaig crear un lloc per casats on buscar una aventura sense el risc de ser enxampats. La infidelitat resideix en dos pilars fonamentals: conèixer una altra persona i que no t'enganxi la teva parella. De fet, molta gent voldria ser infidel i es frena per por que el pesquin. El nostre producte està pensat per garantir l'èxit i la discreció.
Haurà pogut estudiar el fenomen de la infidelitat... L'infidel neix o es fa? Els factors culturals o socioeconòmics són importants?
Són molt importants. Normalment, les persones infidels segueixen un patró molt semblant. Com més independència econòmica té una persona, més probabilitats hi ha que cometi una infidelitat. Moltes vegades ens preguntem per què un personatge ric, famós i amb una dona preciosa comet una infidelitat i s'arriscar a perdre-ho tot. Hi ha persones que necessiten desconnectar de la seva vida quotidiana i fer coses que els produeixin adrenalina.
Hi ha països on la infidelitat es castiga amb la presó o, fins i tot, la lapidació.
Ho trobo increïble. Que la gent comet infidelitats és un fet provat arreu, és una qüestió biològica. Que aquí haguem rebut una acollida tan bona crec que és, en part, per l'alta taxa d'atur. La gent se sent frustrada i, com més necessita la seva parella menys la troba, així que recorre a la infidelitat.
I com anem a Catalunya?
En el rànquing estatal són segons en nombre d'infidels, perquè els supera Madrid, però Barcelona és la ciutat amb més dones infidels de l'Estat espanyol, i segurament hi té a veure que la majoria siguin treballadores i totalment independents econòmicament. Potser per això l'Eixample, que és un barri molt acomodat, és el més infidel de tota la ciutat.
Tal com està la pirateria informàtica, no veurem publicada algun dia una llista d'infidels?
En el cas d'Ashleymadison.com, la resposta és un no rotund. En registrar-se, no demanem ni els noms dels nostres usuaris, i els pagaments són segurs i la informació no es guarda als nostres servidors. Les nostres bases de dades no tenen cap interès per als pirates informàtics.
Hauran rebut pressions dels grups més conservadors...
A Espanya, no. Però sovint els que més bramen en contra nostra són els primers que s'hi apunten.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.