Política

política

El ple de Blanes aprova la remodelació de les línies d'autobús per estalviar

Se suprimeix la línia 2, la 4 s'integra en les rutes interurbanes i es redueixen horaris a la 5 i 8

Rep els vots de PSC i CiU i les abstencions d'ICV-EUiA i PP

L'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir en un ple extraordinari el nou model de transport urbà. Tal com va avançar la setmana passada aquest diari, l'acord amb l'empresa concessionària –Autocars Pujol– significa una reordenació d'algunes rutes, la supressió d'una línia i la reducció d'horaris d'altres. “Havíem de buscar l'equilibri entre un servei adequat i treballar per reduir el dèficit d'aquest servei”, va explicar Josep Marigó, alcalde de Blanes.

En concret, se suprimeix la línia 2 (Ca la Guidó-centre-zona industrial-Ca la Guidó). Els seus usuaris podran utilitzar la línia 9 amb recorregut similar. De la línia 4 (estació tren-centre-estació tren), el servei quedarà integrat dins les línies 1 i 6, que són interurbanes i que integraran les parades de la 4. Pel que fa a les línies 5 i 8, mantenen el seu trajecte habitual, però se'n redueix l'horari: “A determinades hores al dia no hi haurà autobús, perquè estadísticament se sap que gairebé no hi ha usuaris”, va apuntar Marigó.

El govern local (PSC) va rebre el suport de CiU, perquè segons va dir el seu regidor Xavi Lozano: “És un punt important perquè el poble pugui tenir un estalvi i el servei gairebé no es toca.” El PP es va abstenir perquè és una “proposta coherent, però que arriba tard”, segons Salvador Tordera, portaveu del PP, que va retreure a l'equip de govern haver anunciat la supressió de les línies i després haver-se fet enrere: “Teníem la població de Blanes desorientada i espantada, com amb les escoles bressol; aquesta manera d'actuar porta desil·lusió i desànim.” ICV-EUiA també es va abstenir. “Demanem que es faci un petit esforç per informar bé dels canvis”, va dir Víctor Catalán, regidor ecosocialista.

L'acord també, tal com va avançar aquest diari, preveu que l'empresa concessionària assumirà tant els autobusos que deixaran de circular com els treballadors que deixaran de prestar servei.

L'alcalde cita CiU per parlar del pressupost

El ple d'ahir va servir perquè l'alcalde, Josep Marigó, i Josep Trias, portaveu de CiU, es retrobessin després que la federació nacionalista llancés un ultimàtum d'un mes al govern perquè portés a votació el pressupost municipal per a aquest any. Marigó no va voler valorar les declaracions de Trias ni avançar si portarà a votació el pressupost abans d'un mes com els exigeix CiU. Els dos polítics es van saludar abans i després del ple i l'alcalde va convocar els nacionalistes a trobar-se per posar fil a l'agulla a la negociació. Segons va avançar dimarts Trias a aquest diari, si en un mes no s'han portat a votació els pressupostos “passarem a fer oposició responsable”, en referència irònica que no facilitarien cap aprovació al govern del PSC en minoria.

El pressupost estarà molt condicionat pel pla d'ajust, que ahir va fer un pas més amb la votació de l'operació d'endeutament. Finalment ha estat de 13'76 milions, una mica menys de l'anunciat inicialment, perquè “hi ha factures que ja s'han fet efectives i alguns proveïdors, molt pocs, no s'han acollit a aquest pagament”, va anunciar l'alcalde. Marigó va qualificar el pla com una “operació molt dura, però sort que l'hem aprovat”. CiU i PP hi van votar a favor. “A algunes poblacions no els han aprovat el pla d'ajust i s'estiren els cabells”, va assegurar Pilar Planella (CiU). ICV-EUiA hi va votar en contra, perquè és una “hipoteca per als propers anys”, segons Víctor Catalán.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.