Administracions

Barcelonès

El Consorci Badalona Sud, obligat a tancar serveis

Dues fundacions deixen de gestionar programes socials pel deute que les administracions tenen contret

CiU torna a acusar el govern de Badalona del PP de voler prescindir de l'organisme

Les dificultats que està afrontant el Consorci Badalona Sud per poder disposar del pressupost del 2012 comencen a tenir efecte en els serveis que l'organisme presta als veïns de Sant Roc, Artigues i el Remei. Els governs de Catalunya i Badalona, en mans de CiU i el PP respectivament, no han trobat una data per fer el ple en què s'ha d'aprovar el pressupost d'aquest any, un element que dificulta el bon funcionament dels programes.

Els últims dies, la Fundació Salut i Comunitat ha deixat de prestar els seus serveis a l'Espai de Dones, i la iniciativa ha abaixat les persianes. Aquest espai atenia, per exemple, els casos de violència de gènere. Els nou més greus s'han derivat al consistori.

Un cas semblant és el de la ciberaula de la Fundació La Caixa. Demà, La Formiga l'abandona perquè no pot fer front al servei sense cobrar els diners que se li deuen. Des del Consorci Badalona Sud es treballa contra rellotge per trobar una entitat que se'n vulgui fer càrrec, tot i els problemes de pagament, i evitar-ne així el tancament. Els pròxims dies, si les administracions no aproven el pressupost del consorci, més entitats podrien seguir el mateix camí.

Des del grup de CiU, Ferran Falcó (anterior responsable polític del consorci) insisteix que el govern local del PP “té en marxa una estratègia sibil·lina per anar tancant el consorci”. A les dificultats de trobar un forat en l'agenda de l'alcalde per convocar el ple, hi afegeix un altre exemple recent: “Se li va retirar l'assistència jurídica i al seu lloc s'hi va assignar un treballador municipal que està de baixa.” Falcó té clar que els populars “no tenen cap interès a mantenir el consorci, perquè no en treuen rèdit polític immediat, ja que no serveix per fer el que alguns partits tenen costum: clientelisme, paternalisme, botifarrades i festes”. Falcó també ha demanat que la gestió del consorci, a escala local, deixi de dependre del regidor del districte, David Gómez, i torni a l'àrea de govern”.

“Tindrem el pressupost en breu”

El regidor delegat de la zona sud, David Gómez, diu que si el ple no s'ha convocat “ha estat per problemes d'agenda de totes les parts” i assegura que se celebrarà “en breu”. Recorda que el del 2011 es va fer al juliol i insisteix, arran de les acusacions de Falcó, que el PP “no té cap intenció de tancar el consorci”. Subratlla que no s'ha tancat cap programa: “Són les entitats, les que han marxat”, i es compromet a reobrir l'Espai de Dones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.