Serveis

transport públic

Relleu imminent de Remacha en la direcció de Rodalies de Catalunya

El responsable dels regionals abans que s'integressin a Rodalies, Miguel Pérez, s'entreveu com a substitut

El nomenarà el govern a proposta de Renfe

Miguel Ángel Remacha, director de Rodalies de Catalunya des de fa sis anys, serà substituït dimecres vinent dia 30 de maig en la reunió de l'òrgan mixt entre la Generalitat i Renfe. Miguel Pérez, responsable dels serveis regionals de la companyia a Catalunya, s'entreveu com a nou responsable de Rodalies. El contracte programa entre la Generalitat i la companyia estableix que el director del servei el nomena el govern català, sempre a proposta de Renfe i amb el benentès que la persona triada formi part de la plantilla de l'operadora.

Precisament, la potestat del nomenament que s'atribueix al govern català explicaria que Remacha no hagi estat destituït encara pels nous responsables del Ministeri de Foment i de la direcció de Renfe tenint en compte que ja s'han rellevat els directors de rodalies de València i Andalusia. Entre la plantilla no sorprèn la possibilitat que sigui Miguel Pérez el substitut de Remacha per l'“afinitat” política amb els nous responsables del ministeri i tenint en compte que va ser el gerent dels serveis regionals de Renfe a Catalunya fins al 2010, any en què el director de Rodalies en va assumir la gestió pels acords de traspàs del servei de l'Estat a la Generalitat. De fet, el relleu es considera més polític que tècnic perquè fonts del sector admeten que Remacha ha estat un director ben valorat tant pel tripartit com pel govern de CiU. Miguel Ángel Remacha va ser nomenat per la ministra Magdalena Álvarez el 2006 en substitució de Josep Manau.

Tot i que Manau ocupava el càrrec des del primer govern de José María Aznar (PP) el 1996, no va ser destituït fins al cap de dos anys de l'arribada de Zapatero (PSOE). La destitució va ser fulminant l'endemà que un tren bloquegés l'estació de Sants per una altra avaria en un moment d'acumulació creixent d'incidents a la xarxa com a conseqüència de les obres de construcció de la línia del tren d'alta velocitat (TAV) en el corredor d'entrada a Sants. La ministra Álvarez va nomenar Remacha al mateix temps que anunciava un pla de xoc per reformar la malmesa xarxa de rodalies i, en un càrrec de nova creació, nomenava Jordi Prat delegat ministerial per coordinar les obres de construcció del TAV amb el servei de Renfe.

LA DATA

30.5.2012
Data de la pròxima reunió
de l'òrgan mixt entre la Generalitat i Renfe, on es preveu la substitució de Remacha.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.