Infraestructures

infraestructures

La patronal ajorna l'acte a Madrid per reclamar l'N-II

Ho justifica perquè vol esperar i donar marge polític a la negociació del pressupost al Senat

Les entitats patronals gironines que volien organitzar un acte unitari a Madrid per reclamar el desdoblament de l'N-II han decidit posposar-lo, a l'espera que es tanqui la negociació pressupostària. Inicialment estava previst celebrar l'acte el 13 de juny, i fins i tot ja s'havia escollit el lloc i el format, però al final s'ha optat per esperar que el pressupost de l'Estat passi el tràmit del Senat per veure si al final s'hi introdueix alguna millora. El president de la FOEG, Jordi Comas, ha explicat: “Posposarem l'acte per donar un marge de confiança a la política, i esperar a que surti el pressupost definitiu.” En aquest sentit, Comas explica que la diputada del PP Concepció Veray els ha donat esperances que el Senat inclogui un augment de la partida per al projecte del tram de l'N-II entre Sils i Maçanet per aquest 2012. Així es podria accelerar-ne la redacció i començar obres l'any vinent. Per això Comas assegura: “Ara seria deshonest fer l'acte, perquè la diputada té interès en aquest tema i n'agafa la responsabilitat. Ara cal veure si es tira endavant.” Si al final no s'inclouen millores en el pressupost de l'Estat en el tràmit que queda, les patronals convocaran aquesta trobada més endavant. Amb aquest acte unitari es volia implicar tots els partits i també els agents socials gironins, i posar el tema de l'N-II a l'agenda de Madrid.

LA FRASE

Hem posposat l'acte per donar un marge de confiança a les negociacions polítiques
Jordi Comas
president de la foeg

Aena no descarta apujar més les taxes

El president d'Aena, José Manuel Vargas, va anunciar ahir que no descarten un altre augment important de taxes aeroportuàries en els pròxims anys per reduir el deute d'Aena, si bé va descartar tancar aeroports petits amb poc trànsit que no siguin rendibles. L'aeroport de Girona tindrà aquest 2012 les mateixes taxes que el 2011, una excepció a la xarxa per salvar l'acord amb Ryanair.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.