Economia

hisenda municipal

Blanes estudia ara no abaixar els sous als funcionaris

El govern local considera que amb l'augment de 2,5 hores de la jornada laboral no cal, sempre que “siguin productives”

Els treballadors municipals tornen a protestar per les retallades

El govern de Blanes estudia no abaixar el sou dels funcionaris ni de la resta de treballadors municipals com en principi estava previst. Amb l'augment de la jornada laboral fet des del govern espanyol passaran de fer 35 hores setmanals a fer-ne 37,5. Aquest augment del nombre d'hores podria compensar la reducció de sou prevista. Amb una condició, que més hores signifiqui treballar més. “Volem que aquestes hores de més siguin productives i per donar un bon servei al ciutadà”, va dir ahir l'alcalde, Josep Marigó, a aquest diari.

En aquest cas, l'estalvi en personal s'aconseguiria fent encara menys hores extres i assumint des del personal de la casa serveis que ara fan empreses. “Hi pot haver serveis externalitzats que se suprimeixin”, va explicar l'alcalde. D'aquesta manera el govern local no sotmetrà com estava previst al ple de la setmana vinent la reducció de sous, segons va anunciar Marigó. També s'evitarà posar a prova l'ultimàtum de CiU, que va anunciar que no aprovaria cap més mesura econòmica si no es feia en el marc del pressupost.

Marigó va ser molt crític amb els treballadors municipals, a qui va recordar que fins aquest moment sempre han cobrat les nòmines, i els va retreure: “Molta gent no ha entès que a Blanes no hem signat per gust un pla d'ajust de 14 milions d'euros, sinó per necessitat.” Marigó hi va afegir: “Una part dels treballadors no han entès que fem esforços importants per mantenir la plantilla i els salaris, i per buscar el millor servei als ciutadans.”

Els funcionaris protesten

Els treballadors municipals precisament ahir van fer un altre acte de protesta per fer públic el seu malestar. Van aprofitar la instal·lació del camió de donació de sang per penjar-hi una pancarta amb el lema “Si tothom calla, l'Ajuntament retalla”. El comitè d'empresa i la junta de personal, organitzadors de la protesta, expliquen: “Som els primers que ens adonem de la gravetat de la situació i sempre hem estat disposats a arribar a acords conjunts per intentar tirar endavant, però no podem estar d'acord en absolut a carregar tota la responsabilitat, no ja de la crisi, sinó de la històrica nefasta gestió econòmica duta a terme pels diferents governs que han portat les regnes d'aquest ajuntament”. En el darrer ple ordinari es va aprovar la supressió d'alguns drets que tenien, com ara les ajudes per a pròtesis i ulleres.

LA FRASE

L'augment del nombre d'hores laborals ja és una rebaixa de sou
Josep Marigó
Alcalde de Blanes

LA XIFRA

2
per cent
és la reducció que es preveia fer als funcionaris i treballadors municipals de l'Ajuntament de Blanes.

LA DATA

31.05.12
És la data
en què es farà el ple ordinari de maig en què s'havia d'aprovar la reducció dels salaris.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.