Societat

La campanya #novullpagar convoca una jornada reivindicativa el pròxim 17 de juny en quatre peatges valencians

Les protestes es realitzaran a Sagunt, Algemesí, Xeresa i la Vila Joiosa

Es demanarà informació parlamentària sobre les concessions i els beneficiaris

Entitats i partits polítics valencians han convocat aquest dimarts una mobilització adherida a la campanya #novullpagar, que reivindica la supressió del pagament dels peatges a les autopistes. Representants de les formacions i entitats adherides (Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, Moviment de Defensa de la Terra, Partit Socialista d'Alliberament Nacional i Solidaritat per la Independència) han anunciat que la campanya tindrà una jornada de mobilització popular als principals peatges del territori. Així, s'han convocat protestes a les estacions de peatge de Sagunt (Camp de Morvedre), Algemesí (Ribera Baixa), Xeresa (Safor) i Vila Joiosa (Marina Baixa) el pròxim 17 de juny.

Representants d'Esquerra Unida i Esquerra Republicana han anunciat l'inici d'iniciatives parlamentàries conjuntes al Congrés dels Diputats per exigir informació al voltant de les concessions a les empreses concessionàries, els beneficis d'aquestes o informació al voltant del trànsit en les vies de peatge, segons han informat a través d'una nota de premsa.

Segons han remarcat els representants dels adherits a la campanya, ara per ara cap dels participants ha rebut multes o requeriments perquè el fet de no pagar no és cap delicte o falta. A més, han oferit cobertura legal a través de la plataforma Prou Peatges si arribara cap sanció. Durant la presentació, han exigit l'alliberament dels peatges perquè “les autopistes estan més que amortitzades i ara els usuaris paguen únicament per engreixar els comptes de les concessionàries al mateix temps que es desenvolupen noves infraestructures que serien innecessàries si s'alliberaren les vies existents”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.