cultura

Tot està per fer i tot és possible

El Palau Sant Jordi s'afegeix a la lluita contra la sida amb una vetllada farcida de cançons en català

Músics de tres generacions van interpretar temes molt coneguts davant 14.434 persones

“Via fora, que tot està per fer i tot és possible.” Lluís Llach va reaparèixer ahir a l'escenari del Palau Sant Jordi en el marc del concert Les nostres cançons contra la sida per interpretar Ara mateix. Ho va fer amb una insòlita companyia: la cantant Sílvia Pérez Cruz i l'exentrenador del Barça Pep Guardiola, que va recitar-ne uns versos. El tema, amb lletra de Miquel Martí i Pol, es revela com un lúcid anàlisi d'actualitat. Probablement és la primera de les dues afirmacions (“tot està per fer”) la que millor defineix la grisor de l'actual panorama. Pel que fa a la segona (“tot és possible”), la veu dels 14.434 assistents va sentir-se “solemnement i clara”: els crits d'“independència” van ressonar unànimes.

El concert, amb un repertori basat en les cançons en català més populars de tots els temps, era una iniciativa de la Fundació Lluita Contra la Sida. Sisa va ser el primer d'aparèixer a l'escenari. Ho va fer amb Qualsevol nit pot sortir el sol i amb el suport d'una banda dirigida per Manu Guix, que també va dir-hi la seva adaptant el Que tinguem sort de Llach. Marina Rosell, sola amb la guitarra, va cantar La gavina. Miguel Poveda, amb el pianista Joan Albert Amargós i el guitarrista Chicuelo, va aportar una visió flamenca d'El cant dels ocells. I en un dels moments més lluminosos, Sílvia Pérez i Toti Soler van interpretar Paraules d'amor de Serrat.

El segon bloc va començar amb Lax'n'Busto electritzant amb Llença't i Pep Sala recuperant el Tren de mitjanit de Sau. Gerard Quintana i Sabor de Gràcia van rumbejar amb L'Empordà, i no va ser els únics: s'hi van sumar Peret amb El mig amic –completada amb una sentida interpretació de L'emigrant– i La Troba Kung-Fú amb La cançó del lladre. Obrint Pas va aprofitar per clamar contra les retallades a la sanitat amb La flama.

La recta final va concentrar les figures del nou pop: Antònia Font i Alegria, Mishima i Un tros de fang, Beth i Joan Masdéu amb Cançó de matinada de Serrat i Bon dia d'Els Pets, Teràpia de Shock amb Sense tu i Els Amics de les Arts i Jean-Luc. Van continuar Gossos, crítics contra les farmacèutiques, amb Corren. De nou Quintana amb els Camins de Sopa de Cabra i la interpretació col·lectiva de Boig per tu van cloure un recital que va esdevenir un nou clam d'autoafirmació col·lectiva. En caldran més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.