Successos

SUCCESSOS

El noi mort a Lloret hauria pujat al terrat sense permís

Tot apunta que el jove alemany va accedir a la part de dalt de l'hotel Frigola per una porta d'emergència

Una de les hipòtesis amb què treballen els Mossos d'Esquadra en la investigació per la mort divendres a la matinada del turista que va caure des d'un setè pis a Lloret de Mar és que el jove va pujar sense permís a la terrassa de l'hotel Frigola on s'allotjava per la porta d'emergència. La víctima, Georgk Kretschmer, de 19 anys i de nacionalitat alemanya, estava de vacances amb un grup d'amics, que han hagut de rebre ajuda psicològica arran del sinistre. El noi es va precipitar daltabaix quan va intentar saltar des del terrat de l'establiment on s'estava fins al dels apartaments Blau que hi ha al costat –separats per uns 3 o 4 metres–, amb la intenció de banyar-se a la piscina que hi ha a la part de dalt del segon complex. En no aconseguir arribar a l'altre bloc, es va precipitar al buit i va quedar estès en una zona comunitària dels dos hotels. Els sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida, ja que va morir a l'acte.

El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, va lamentar “profundament els fets”. “Estem consternats. No entenem ni sabem per què va obrar així. Tot sembla indicar que va actuar de manera irreflexiva. És mot trist que una persona, en la flor de la vida, hagi patit un accident d'aquestes característiques.” D'altra banda, tal com va avançar abans-d'ahir l'alcalde, Romà Codina, l'edil també sosté que, en principi, el consistori no té previst sancionar l'establiment. “S'han d'investigar les causes, però tot apunta que el jove va decidir saltar i, per tant, la responsabilitat d'una persona és obrar amb sentit comú.” Per Orobitg, l'Ajuntament no pot exigir als empresaris que estiguin vigilant constantment els seus clients. “Els hotels que tinguin persones que provoquen molèsties han de fer-los fora. No han de suportar visitants que fan el dròpol i provoquen problemes.”

Fa dues setmanes va entrar en vigor la nova ordenança de civisme, sorgida arran dels incidents de l'estiu passat. La normativa prohibeix el consum d'alcohol a la via pública i les promocions que conviden al seu consum excessiu i preveu sancions d'entre 750 i 1.500 euros per als hotelers i amos de locals que permetin accions perilloses com ara el balconing. Es tracta d'un primer pas per intentar canviar el model de turisme de borratxera i fomentar la convivència entre els visitants i els veïns.

LA FRASE

Treballem per modificar el model d'oci, però no es pot canviar d'un dia per l'altre
Jordi Orobitg
regidor de turisme

LA XIFRA

19
anys
tenia la víctima, Georgk Kretschmer. Estava allotjat amb uns amics a l'hotel Frigola, a l'avinguda Just Marlès.

LA DATA

22.06.12
A les quatre de la matinada,
un turista alemany va morir en intentar saltar del complex on s'estava al del costat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.