Societat

cooperació

El govern busca empreses que paguin projectes de cooperació

L'ACCD firma un conveni amb les Cambres de Comerç

No hi ha dates per pagar els deutes amb les ONG

Tocar la fibra sensible al món empresarial per evitar que les retallades en els pressupostos públics enfonsin el sector de la cooperació per al desenvolupament, la pau i els drets humans. Amb aquest objectiu l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) va firmar ahir un conveni amb el Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya. La intenció és que les empreses s'involucrin en els programes de cooperació, tot i que el mateix secretari de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, va admetre que “no és el millor moment per anar a buscar patrocinis”.

Malgrat tot, Llorens confia que la col·laboració publicoprivada funcionarà. “Podrem multiplicar l'impacte de l'esforç que Catalunya fa en la cooperació si aconseguim que un nombre gran d'empreses, bé perquè pot afavorir els seus valors de responsabilitat social corporativa o bé perquè pensin que els pot afavorir comercialment, s'involucrin en projectes que revertiran en un major benestar de les persones i els territoris”, va plantejar el president del Consell de Cambres, Miquel Valls. Les empreses podran triar entre una borsa de projectes de diverses ONG i serà l'ACCD qui controlarà i auditarà on van a parar els diners.

Llorenç va reiterar ahir que “no hi ha diners” per pagar els deutes a les ONG i que comprometen la continuïtat de centenars de programes humanitaris. Un deute de 8,9 milions segons l'ACC, i de més de 15, segons les entitats.

LA XIFRA

12
hores
es van tancar dijous uns trenta representants d'ONG a la seu de l'ACCD per denunciar els impagaments.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.