El lector escriu

Horari intensiu a les escoles i els avis i les àvies

Darrerament s'està parlant molt d'introduir a les escoles de primària l'horari intensiu, si bé, de moment, sembla que es tracta d'una prova pilot en poques escoles. Ens preocupa què es farà amb els nens durant la tarda lliure i temem molt que s'hagi pensat amb els avis i àvies com a cuidadors durant aquestes hores, com a cuiners per tal que mengin al migdia, potser fins i tot al seu càrrec, aportant-hi part de la seva pensió, per donar-los suport escolar i ajudar-los a fer els deures, etc.

Cal dir molt clar que els avis i àvies no són funcionaris públics a qui es pugui adjudicar aquesta funció, ni de manera declarada ni subtil. Les persones jubilades tenen dret a escollir com volen viure la resta de la seva vida sense coaccions de ningú, tenint en compte, a més, que moltes, emmalaltides o amb disfuncions i cansament físic, no estan en condicions de fer aquest servei de cuidadors dia rere dia i obligatòriament. És cert que molts avis i àvies ho fan, i de molt bon grat, però ho han de decidir des de la seva llibertat de tria. En aquest sentit, ja ens hem adreçat a la consellera d'Ensenyament per carta, per tal de que tingui en consideració aquestes aportacions.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.