Més esport

La remadora Marie Geoffoy guanya el campionat de França amb l'estelada

La jove esportista nord-catalana del club Aviron 66 ha obtingut la seva segona medalla d'or francesa

A l'Estat francès no posen impediments a l'estelada ja que no li donen contingut polític

Maria Geoffroy s'ha proclamat campiona de França en la categoria Mínim femenins en rem olímpic als campionats de França celebrats a Mâcon. Al pòdium, l'alumna de La Bressola va celebrar la medalla d'or exhibint una estelada. Es tracta de la segona medalla d'or francesa obtinguda per la jove esportista nord-catalana ja que l'any passat va guanyar-la amb l'equipatge de quatre Mínims, també a la ciutat de Mâcon.

Al pòdium, amb Marie brandint l'estelada, els organitzadors van felicitar el club nord-català Aviron 66, basat al llac de Vilanova de Raó, pel treball de formació que realitza des de fa quatre anys i que li ha valgut tres títols de campió de França i tres títols de vice-campió.

A l'Estat francès, contràriament a l'espanyol, no hi ha cap polèmica quan un esportista celebra el seu triomf amb una bandera catalana, estelada o no. Les autoritats esportives, i la gran majoria d'espectadors, no donen a l'estelada i a la bandera catalana una significació política. L'exhibició d'aquesta bandera es considera com una manifestació folklòrica o d'identificació amb la regió francesa d'origen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.