Política

Dani Coma (Macedònia): “El concert serà un moment especial i únic”

La nova formació del grup presentarà en el ‘Catalunya vol viure en llibertat' dues cançons del pròxim disc, ‘Desperta'

“És una oportunitat única de formar part d'un moment històric.” Així defineix Dani Coma, creador i compositor del grup Macedònia, la participació de la formació en el concert Catalunya vol viure en llibertat, el 29 de juliol a la Devesa de Girona. “Qualsevol iniciativa en què la paraula llibertat tingui pes és una bona iniciativa. Lluitar pels drets de cadascú, poder defensar les idees pròpies... totes aquestes coses que semblen lògiques no sempre passen amb fluïdesa”, afirma. I hi afegeix: “L'esperança seria recuperar aquesta fluïdesa; que tot un poble es pugui expressar sense ser menyspreat ni minimitzat per ningú. El que pel poble català és normalitat a l'Estat espanyol li sem-bla una barbaritat, estem molt lluny del diàleg i de cap possible acord.”

Aquest serà el primer concert de la nova formació del grup –que integraran fins al 2017 Paula Noguer, Carlota Busquets, Irene Carreras, Maria Farrés i Sara Roy– sense les anteriors Macedònia. Dani Coma explica que estan preparant l'actuació “amb molta il·lusió” i que per a les cinc noies “serà un moment especial i únic”. Presentaran dues cançons del pròxim disc de la banda, Desperta, que començaran a enregistrar l'1 de setembre als estudis Medusa de Barcelona amb Manu Guix i que està previst que publiquin a finals d'octubre. Els temes escollits per al concert Catalunya vol viure en llibertat són Vacances –que tracta de les coses que es fan durant les vacances– i Primer pas, “una història d'amor molt rock'n'roll entre un nen i una nena”, en paraules del creador i compositor del grup.

Respecte al concert que es va celebrar ara fa just vint anys, Dani Coma explica: “Alguns dels membres de la banda vam assistir-hi, aleshores com a públic i sense ser massa conscients de la dimen-
sió d'aquell concert.”

Quan se li pregunta si creu que la generació de les noies que formen Macedònia –que tenen entre 13 i 15 anys– està prou implicada en temes polítics, Coma afirma: “No gaire; no crec, però, que la família política faci res per fer-se entendre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.