Societat

educació

Enginyeria en edificació perd el nom d'enginyer

La titulació passa a dir-se grau en ciències i tecnologies de l'edificació

El grau en enginyeria d'edificació passa a denominar-se grau en ciències i tecnologies de l'edificació, segons va confirmar a aquest diari el secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, CIC, Claudi Alsina.

El nom d'enginyer en edificació –que va aprovar el Consell de Ministres el 2007 per denominar la titulació d'arquitectura tècnica (aparelladors) adaptada al pla de Bolonya– va ser anul·lat pel Tribunal Suprem (TS), després d'una demanda dels enginyers industrials que van considerar que el nom d'enginyer es “presta a confusió” i els trepitjava el terreny.

No perden competències

Malgrat el canvi de denominació de la titulació, que ja és oficial encara que els diversos centres universitaris de l'Estat espanyol que imparteixen aquests estudis van presentar un recurs contra la sentència del TS, el nou grau manté les competències. Per tant, als alumnes ja graduats i els que estudien aquest títol a efectes pràctics no els canviarà res del pla d'estudis ni els suposarà la pèrdua de cap competència ni cap de les atribucions professionals. El que no podran fer és dir que són enginyers. “Ja ha passat altres vegades amb altres titulacions”, va explicar el coordinador de l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat, Jesús Maria Prujà.

L'Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona (EPSEB), que depèn de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la qual ofereix aquesta titulació, continua difonent el títol de graduat en enginyeria a la seva pàgina web, tot esperant que el nom nou –aprovat pel Consell de Govern de la UPC– acabi de consensuar-se i sigui assumit pel conjunt d'universitats estatals.

El grau d'enginyeria en edificació es va començar a impartir ara fa quatre anys, el 2008, i va coincidir amb l'entrada en vigor del pla de Bolonya aquell mateix any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.