Política

POLÍTICA

L'opció independentista aglutina a Girona més militants que el PSC i el PP

Tot i l'increment en militants del PP, i l'hegemonia absoluta, en militants, de CiU, les formacions independentistes es consoliden com a tercera força

L'independentisme es converteix a la demarcació de Girona en la tercera força, si bé repartida en diversos partits que defensen clarament aquesta opció. Aquest és l'escenari on ha anat a parar l'oferiment del recentment proclamat candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, que es va reivindicar per tornar a aglutinar el conjunt de l'independentisme. A la demarcació de Girona ERC, la CUP, SI, RCat sumen uns 2.500 militants, més fins i tot que el PSC i el PP junts. I això, deixant de banda la federació de CiU, perquè ella sola ja en té 7.300. En aquest bipartit es fa difícil quantificar quants militants de CDC o d'UDC –tots dos partits en tenen– són independentistes o, en el seu cas, veurien bé aquesta opció. Estem parlant de la militància, i no de polítics que, ja bé públicament o emmarcant-se dins d'opcions com l'Assemblea Nacional Catalana o l'Associació Municipis per a la Independència, s'hi han definit clarament.

I tot això té lloc quan, a més, en el punt de mira de totes les formacions, i com a estratègia, hi ha la possibilitat d'un avançament de les eleccions al Parlament. Ara, CiU, per exemple, que està treballant intensament des de les bases per enfortir-se més a àmbit local i comarcal, admet la possibilitat d'un avançament. Una opció si bé ja prevista des de fa mesos per formacions com ara ERC.

LA XIFRA

2.500
militants
tenen les opcions independentistes a la demarcació de Girona, i això sense comptar els simpatitzants de cada partit

LA DATA

2013
Eleccions
anticipades a la primavera. Aquest és l'escenari amb el qual moltes formacions treballen des de fa mesos

L'altra cara de la moneda: el PP en alça

El PP (1.165) té més militants que el PSC (1.129) i relativament pocs més que ERC (1.012), cosa que demostra la situació, quant a militants, de les opcions refractàries a processos independentistes. El creixement del PP ha estat important i, a més, no només ha recuperat el diputat al Congrés, sinó que té pes al Parlament, i ha pujat a molts municipis gironins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.