Política

La campanya #CampNouPledEstelades, sense visibilitat a la televisió

La crida feta a les xarxes socials com a resposta a la decisió de Madrid de validar la confiscació d'estelades en esdeveniments esportius aconsegueix l'objectiu amb una important presència d'aquest símbol al camp

La convocatòria demanava aixecar les banderes al minut 10, però a la televisió no se n'hi ha vist ni una

La campanya engegada a través de les xarxes socials #CampNouPledEstelades ha quedat una mica diluïda durant el partit de la Supercopa entre el Barça i el Madrid, tot i que sí que s'ha pogut fer visible un nombre d'estelades important entre el públic, a la televisió ha estat gairebé invisible. La campanya convidava la gent ha aixecar les estelades al minut 10 del partit. En aquell moment, però, a la televisió (TV3 i La1) no se n'ha vist ni una.

L'Estat va validar dimarts que la policia confisqui estelades en esdeveniments esportius si es considera que pot generar violència. Aquesta va ser la resposta del ministeri de l'Interior a una pregunta feta pel diputat d'ERC, Alfredo Bosch, després que es confisquessin estelades durant la final de la Copa del Rei.

La resposta de la societat catalana no es va fer esperar i des de les xarxes socials va néixer aquesta iniciativa. Les estelades, que tot i la presència important no n'eren tantes com les que hi ha quan juga la selecció catalana, només s'han pogut veure a l'inici del partit, quan des de la realització televisiva s'han punxat plans més generals del Camp Nou i del públic, majoritàriament turistes. De fet, amb els jugadors al camp, des de TV3 un dels locutors ha remarcat la important presència d'estelades al Camp Nou i ha explicat resumidament la iniciativa.

A través de la transmissió radiofònica, però, per exemple s'ha pogut saber que a més de les estelades també hi havia pancartes reivindicatives, en concret una de ben peculiar: Kurdistan is not Iraq. Catalonia is not Spain.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.