Societat

onze de setembre

Renfe doblarà el nombre de vagons de tren per la Diada

La companyia munta un dispositiu per evitar els problemes que va haver-hi per viatjar des de Girona a la manifestació del 10-J del 2010

Continuen buscant-se autocars per anar a Barcelona

La companyia Renfe ha pres mesures amb vista a l'Onze de Setembre per evitar que es repeteixin els problemes del 10 de juliol del 2010 i que van afectar centenars de persones que volien anar a la manifestació independentista de Barcelona d'aquell dia. Segons fonts de l'empresa ferroviària, s'ha elaborat un dispositiu especial per la Diada que consistirà a duplicar el nombre de vagons que duen habitualment els trens que van cap a Barcelona des de la demarcació de Girona, i als de tornada, després de la manifestació. Renfe, però, no ha volgut quantificar de quants vagons es tracta ni del nombre de passatgers que podran assumir. En tot cas, descarten ampliar el nombre de trens, i el dispositiu només afectarà la quantitat de vagons que viatjaran. En principi la mesura podria afectar qualsevol tren entre Portbou i Barcelona, però sobretot els de les hores immediates, prèvies i posteriors, a la manifestació, que està previst que comenci a les sis de tarda.

Tot i que Renfe no posarà més trens, sí que sortiran més combois dels habituals cap a Barcelona aquell dia. Seran dos més, els que els ajuntaments de Girona i Figueres han llogat per transportar més d'un miler de ciutadans i per als quals els bitllets ja estan venuts des de fa dies.

L'experiència del 2010

Moltes persones que volien anar a la gran manifestació que es va fer a Barcelona el deu de juliol del 2010, amb una participació que va voltar el milió de persones, van tenir problemes per fer el viatge en la línia Portbou-Barcelona. Unes obres, previstes des de feia setmanes per aquell dia, i una avaria de darrera hora en la catenària van provocar greus retards i la consegüent saturació de passatgers a les andanes. De fet, la circulació de trens va estar tallada per l'avaria, que va ser prop de Flaçà, en les hores en què més persones volien iniciar el seu viatge, des de les 13.40 fins a les 16.40. Les obres i l'avaria van acabar afectant quatre combois de mitjana distància i regionals. Alguns passatgers van optar al final per anar amb vehicles particulars o van trobar plaça en autocars improvisats a darrera hora. Molts dels que finalment van poder agafar el tren, es van trobar que van haver de fer el viatge drets per la gran acumulació de gent que hi havia.

LES XIFRES

1.000
persones,
aproximadament, viatjaran als dos trens especials llogats pels consistoris de Girona i Figueres.
4
combois
van resultar afectats per l'avaria a la catenària. Eren trens de mitjana distància i regionals.
3
hores
va estar tallada la circulació de trens el 10 de juliol del 2010 per una avaria prop de Flaçà.

La demarcació ja ha superat els 200 autocars

Les previsions que feia l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) respecte al nombre d'autocars que esperaven contractar per anar a Barcelona l'Onze de Setembre, ja s'han superat a la demarcació. Si s'esperava contractar-ne dos-cents, ahir al matí, a la demarcació, ja n'hi havia confirmats 203.

La comarca des de la qual en sortiran més, de moment, és la del Gironès, amb 54. Des de la Selva en sortiran 46; al Baix Empordà ja n'han fet 34; a la Garrotxa, 24; al Pla de l'Estany, 20; a l'Alt Empordà, 17, i al Ripollès, 8.

La dificultat des de fa dies és trobar empreses d'autocars que tinguin vehicles lliures per a la Diada. De fet, a les comarques gironines fa dies que no n'hi ha, i les diverses assemblees n'estan buscant a d'altres llocs, com ara a la Catalunya del Nord i a la demarcació de Barcelona.

Tot i que les diverses assemblees territorials de l'ANC són les que han reservat la immensa majoria d'autocars, altres entitats polítiques i socials del país també n'han organitzat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.