Economia

gastronomia

El Domus Sent Soví d'Hostalric obre les portes

És el primer centre a Catalunya dedicat a la promoció del món gastronòmic català, i es va inaugurar ahir

Unificar la imatge de la gastronomia catalana per donar-la a conèixer al món. Aquest és el principal objectiu que persegueix el Domus Sent Soví d'Hostalric, un espai de difusió del patrimoni gastronòmic català com a element d'identitat, on es combina la tradició amb la innovació. L'edifici, inaugurat ahir, està situat a Can Llensa, una antiga fàbrica de taps de suro reconvertida en un edifici polivalent i de disseny innovador amb un auditori, una aula de cuina i un espai expositiu amb productes locals.

Un dels padrins del projecte, el cuiner Joan Roca, va elogiar el nou equipament, i es va comprometre a fer tot el que estigui a les seves mans per fer-lo créixer. L'edifici té quatre espais diferenciats per tal que el visitant pugui conèixer la cuina catalana i els seus productes a través de l'experiència. Així, es podran organitzar sessions magistrals i conferències a l'auditori; presentacions, a l'aula de cuina, juntament amb tallers, cursos i demostracions, així com exposar i vendre els millors productes de proximitat. També hi ha un espai de degustació a la part de dalt de tot, amb una terrassa amb vistes al castell. Aquest nou espai s'ha marcat com a objectiu “unificar” la imatge d'aquest patrimoni i projectar-lo a tot el món. “Volem vendre la nostra gastronomia al món”, va assenyalar l'alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias, que també va animar els empresaris a utilitzar el Domus Sent Soví.

Reactivar l'economia

Totes les activitats que s'hi facin tindran aquest objectiu, juntament amb el de fomentar l'activitat econòmica i turística de la comarca. Aquest és un projecte que va néixer durant l'anterior legislatura municipal després de veure que calia reactivar l'economia i aprofitar el “potencial” del sector agroalimentari.

També van ser a la inauguració el director del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Ramon Ramos; el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Miquel Rodríguez, i el director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Jordi Bort, a banda d'empresaris i restauradors.

La Fira de Sant Miquel

Avui el Domus Sent Soví obrirà les seves portes per a tothom, en el marc de la fira Gastroart, que comença avui i acaba diumenge, i coincideix amb un altre esdeveniment important a Hostalric, la Fira de Sant Miquel.

LA XIFRA

800.000
euros
ha costat el projecte del Domus Sent Soví d'Hostalric.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.