Cinema

Marley

Darrere la llegenda de Bob Marley

El cineasta escocès Kevin Mcdonald es va donar a conèixer sobretot amb una pel·lícula biogràfica de ficció, L'últim rei d'Escòcia, que evocava la figura del dictador ugandès Idi Amin i li va valer l'Oscar al millor actor a Forest Whitaker. Avui torna als nostres cinemes amb un altre film biogràfic, però en aquest cas de ficció, sobre la llegendària figura de Bob Marley. La pel·lícula s'ha fet amb el suport de la família del cantant, i això ha permès incorporar-hi material d'arxiu inèdit.

Concebut amb la intenció de ser la pel·lícula definitiva sobre Marley, inclou declaracions de la gent que el va conèixer millor, imatges d'actuacions i de la seva vida, fotos... La pel·lícula repassa la seva vida des del naixement fins a convertir-se en estrella musical i en una mena de profeta polític i social. El seu fill Ziggy Marley, un dels que hi apareixen, destaca que el film ofereix al públic “una connexió emocional més gran cap a Bob Marley com a home, no només com a estrella del reggae o figura mítica”.

Direcció: Kevin Macdonald. Gènere: Documental / musical. Gran Bretanya - Estats Units, 2012.
http://www.magpictures.com/marley/
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Marley

«Marley»

Gènere: Documental
Direcció: Kevin Macdonald.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a