Futbol internacional

La UEFA admet Gibraltar com a membre provisional

El govern espanyol anuncia que s'oposarà al seu ingrés “amb tots els mitjans jurídics possibles”

La GFA ja va estar acceptada temporalment però posteriorment la seva candidatura va ser rebutjada

El Comitè Executiu de la UEFA ha admès a la Federació de Futbol de Gibraltar com a membre provisional d'aquest organisme, durant la reunió que s'ha celebrat aquest dilluns a St. Petersburg. El govern espanyol no ha tardat a reaccionar i ja ha anunciat que s'oposarà a l'ingrés de la federació gibraltarenya com a membre de ple dret de la UEFA “amb tots els mitjans jurídics possibles”.

Segons ha informat la UEFA, l'admissió de Gibraltar és conseqüència d'una resolució dictada pel Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) l'agost del 2011, en què va demanar a aquest organisme que fes tot el possible per admetre a la colònia britànica dins l'organisme.

En qualsevol cas, la decisió sobre la possible admissió de la Federació de Futbol de la Gibraltar (Gibraltar Football Association, GFA) com a membre de ple dret de la UEFA no es prendrà fins al XXXVII Congrés Ordinari d'aquesta organització, que se celebrarà a Londres el maig de 2013.

No és la primera vegada que el Comitè Executiu de la UEFA admet com a membre provisional a la GFA, ja que va adoptar aquesta mateixa decisió el 7 de desembre de 2006. En aquella ocasió, però, la UEFA va recomanar que l'admissió de Gibraltar com a membre de ple dret fos rebutjada en el Congrés que l'organisme europeu havia de celebrar a Düsseldorf (Alemanya) el 25 i 26 de gener de 2007.

També llavors, la petició gibraltarenya estava avalada per un dictamen del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), que va plantejar al Comitè Executiu de la UEFA que admetés provisionalment a Gibraltar i que deixés la decisió final al Congrés.

D'acord amb aquesta suggeriment del TAS, l'Executiu de la UEFA va acceptar l'admissió de la colònia de manera provisional, però també va aprovar una recomanació perquè el Congrés la rebutgés. En aquesta mateixa línia va actuar la FIFA que també va desestimar l'admissió de Gibraltar perquè van considerar que la GFA no era una associació nacional.

En aquell congrés, en què la sol·licitud gibraltarenya només va tenir tres vots a favor, el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, es va pronunciar en contra de l'ingrés de la colònia britànica advertint que és un assumpte que genera una gran sensibilitat política i social a Espanya.

Villar també va dir que l'esport havia de mantenir-se allunyat dels problemes polítics: “Els problemes polítics que no ens vinguin al futbol, que els resolguin els polítics que per això estan”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.