Editorial

El rerefons de l'ofensiva de Wert

José Ignacio Wert, el ministre d'Educació de l'Estat espanyol, acaba de posar-se en evidència. Ha demostrat el que ell pensa que és l'educació: una eina d'adoctrinament polític, i no un mecanisme social per formar persones autònomes, solidàries i lliures. I com que ell ho pensa, atribueix a l'escola catalana aquesta funció. Insinuar que l'independentisme ha crescut a Catalunya no per l'espoli fiscal i els menyspreus constants que provenen d'un Estat malagraït, sinó perquè l'escola s'ha dedicat a manipular els nostres infants, és injuriós. Si Wert considera que aquesta és la feina dels nostres professionals de l'educació que convoqui la fiscalia i no es dediqui a insultar-los en les tertúlies de Madrid. A ells, i a la nostra intel·ligència. Ara es veu clarament quin és l'objectiu de la nova llei d'educació que determinats cenacles de Madrid han rebut amb tanta alegria: com que l'educació és adoctrinament, prenguem a les comunitats díscoles aquesta capacitat.

Però després, el ministre s'ha atrevit amb la llengua. Ignorant –o fent veure que ignora– que a Catalunya tots els escolars acaben el cicle obligatori amb una competència més que suficient en català i en espanyol, i sabedor en canvi que el nostre idioma és una línia vermella que convé no trepitjar, Wert anuncia que aquesta mateixa legislatura prendrà mesures per garantir l'ús de l'espanyol com a llengua vehicular als nostres centres. Tant és si aquesta és una petició d'un nombre ínfim de famílies probablement atiades per organitzacions que busquen la fractura social a Catalunya. Wert està anunciant quina serà la pròxima ofensiva del govern estatal contra Catalunya. Ara carregaran contra el nostre idioma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.