Societat

societat

La pressió veïnal atura un desnonament a Lloret

Un centenar de persones convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca van evitar ahir que el banc deixés al carrer una família a la urbanització Lloret Residencial

El dia començava ahir malament al número 27 del carrer Saturn de la urbanització Lloret Residencial. Una ordre judicial dictava que aquell era l'últim dia que Dolors López, de 73 anys; la seva filla, Aurora López, de 45, i els dos néts, de tres i onze anys, passarien al que havia estat casa seva durant els últims quatre anys. La comitiva judicial va arribar amb retard, i segurament no s'esperaven el centenar de persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i coneguts i amics de la família afectada, que, malgrat la intensa pluja, es van plantar a la casa des de ben aviat.

La casa, d'Ibercaja

El diàleg de la plataforma amb els funcionaris que anaven a executar l'ordre de desnonament va evitar, però, que la família López es quedi sense casa. Almenys de moment. Els activistes van arrencar el compromís de l'entitat bancària Ibercaja, que és ara propietària de la casa, que les dones i els nens es poden quedar a l'immoble fins al 10 de gener. El pacte, que va signar Aurora López, comprometent-se a entregar les claus passades les festes, va arrencar aplaudiments i crits d'alegria dels membres de la plataforma, mentre l'àvia s'ho mirava emocionada des de dalt de l'escala. “Encara hi ha bona gent”, comentava somrient a l'home que tenia al costat. La portaveu de la plataforma, Marta Afuera, va reclamar el compromís dels ajuntaments, i va criticar els serveis socials de Lloret, a qui, segons va dir, Aurora López es va dirigir “i no sabien com havien d'actuar”. Va afirmar que els ajuntaments tenen poder per evitar que la gent vagi al carrer. “Poden decretar l'emergència habitacional”, va reclamar.

A l'atur i sense diners per a la hipoteca

La família vivia a Badalona fins al 2008. Va ser quan Aurora López es va quedar sense feina i l'àvia va decidir vendre'ls el pis de 50 m² que tenia. Els poc de 100.000 euros que en va treure van ser l'entrada per a la casa de Lloret, segons explicaven ahir. L'àvia creu que no haurien d'haver marxat, però la seva filla pensava que trobaria feina fàcilment a l'hostaleria. Lloret semblava una bona opció. Van signar una hipoteca per 204.000 euros amb Ibercaja, però la feina estable que buscava Aurora no va arribar mai. Alguna feina esporàdica que ni de bon tros –ni tan sols amb l'ajut del pare dels nens, que també es va quedar a l'atur– va arribar a poder cobrir les quotes mensuals de 900 euros. Finalment, la casa va anar a subhasta i se la va quedar Ibercaja per 160.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.