Canals

Us proposem tres plats bàsics de la cuina tradicional catalana elaborats amb ingredients de proximitat i de temporada i, sobretot, a l’abast de totes les butxaques

Bo, fàcil, senzill i barat

Els productes de proximitat, frescos i de temporada, ajuden a realçar els sabors i fan que els plats siguin més autèntics i saludables.

La cuina tradicional catalana és coneguda per la seva riquesa de sabors i ingredients, amb plats deliciosos que reflecteixen la cultura i la història del nostre país. Una de les característiques principals d’aquesta cuina és l’ús de productes de proximitat, frescos i de temporada, que realcen els sabors i fan que els plats siguin autèntics i saludables. A continuació et presentarem tres receptes fàcils, senzilles i econòmiques basades en la gastronomia tradicional catalana i amb productes de proximitat, perquè puguis gaudir de la cuina catalana a casa sense complicacions i amb ingredients a l’abast de totes les butxaques.

Fricandó

El fricandó és un estofat de vedella tradicional que és fàcil de fer i té un sabor intens i reconfortant. Necessitaràs vedella tallada a talls fins, ceba, all, tomàquet, vi negre, farina, oli d’oliva, sal i pebre; tots, ingredients que es poden trobar a qualsevol supermercat. Per preparar el fricandó, primer enfarina els talls de vedella i sofregeix-los amb oli d’oliva en una cassola fins que estiguin daurats. Treu la vedella de la cassola i reserva-la. A continuació, afegeix la ceba i l’all tallats i sofregeix-los a foc lent. Afegix el tomàquet i cuina’l uns minuts. A continuació afegeix la vedella reservada a la cassola, juntament amb el vi negre, sal i pebre al gust. Deixa que l’estofat bulli a foc baix durant aproximadament una hora, fins que la vedella quedi melosa i la salsa s’hagi espessit.

Crema de carbassó

La crema de carbassó és una sopa cremosa i reconfortant que és fàcil de preparar i perfecta per a qualsevol època de l’any, ja que a l’estiu es pot servir freda. Els ingredients principals són carbassó, ceba, patata i brou de verdura. Per preparar-la, pots tallar els ingredients en trossos petits i sofregir-los amb una mica d’oli d’oliva en una cassola. A continuació, afegeix el brou de verdura i deixa que bulli fins que les verdures estiguin ben cuites. Treu la cassola del foc i tritura les verdures amb una batedora fins a obtenir una textura suau i cremosa. A gust del consumidor, s’hi pot afegir una porció de formatge o una mica de crema de llet per fer-la més cremosa. Pots servir-la amb una mica de pa torrat i un raig oli d’oliva per damunt.

Truita de patates

La truita de patates és un plat clàssic, senzill de fer i econòmic. Només necessitaràs patates, ous, ceba i oli d’oliva. Primer pela i talla les patates a daus petits. A continuació, fregeix-les amb abundant oli i quan comencin a enrossir-se afegeix la ceba tallada petita i deixa que tot quedi dauradet. Bat els ous en un bol, afegeix-hi les patates i la ceba i rectifica de sal. A la mateixa paella però només amb una mica d’oli i ben calent aboca el contingut del bol i tres minuts després gira la truita amb l’ajuda d’un plat i torna-la a abocar a la paella perquè es cogui de l’altre costat. El secret és que quedi ben cuita per fora però un pèl crua per dins.

La revolució dels robots

Els robots de cuina s’han convertit en un estri gairebé imprescindible a les cuines tant de les persones que els agrada cuinar com de les que no. A unes, les ajuda a preparar bases i salses per complementar els plats elaborats de manera tradicional al foc o a la placa de vitroceràmica, i als més mandrosos els fa tota la feina. Perquè aquests robots disposen de tota la tecnologia per cuinar un plat des de zero si seguim bé les instruccions de la recepta que s’ofereix amb l’aparell. Des d’arrossos melosos a gelats cremosos, passant per estofats i brous.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia