Política

ICV-EUiA critica CiU i PP per la reforma laboral

ICV-EUiA lluitarà per terra, mar i aire per introduir en el debat de la campanya electoral la qüestió social. La vaga general, convocada el proper dimecres 14-N, ajudarà a donar un impuls a les propostes en matèria laboral i social dels ecosocialistes. Joan Herrera va aprofitar ahir la seva visita a la fàbrica de ferrocarrils d'Alstom, al Vallès, per fer una crida a vèncer la “bandera de la reforma laboral que uneix CiU i PP”. ICV iguala, pels seus acords en matèria econòmica, a convergents i populars, que aquesta campanya en canvi busquen el cos a cos en l'eix nacional.

Herrera, com ha fet en campanyes anteriors, va demanar a la resta de partits que firmin “un pacte nacional per un canvi en el model productiu”. El pacte que proposa demana més recursos per tal que l'economia productiva –com el sector ferroviari– recuperi un espai central enfront l'especulativa, millorar la inversió en innovació i tecnologia i incrementar el poder de l'accionariat autòcton, públic o privat, en les empreses. A més, Herrera va reclamar que el futur govern de la Generalitat treballi per crear clústers i afavorir fusions d'empreses catalanes, “per aconseguir dimensions més grans a escala internacional”.

La CUP, a Telefónica

En la mateixa línia que ICV-EUiA, la Candidatura d'Unitat Popular també accentua el seu perfil social i sindical abans del 14-N. El cap de llista de la CUP, David Fernàndez, i l'exfutbolista Oleguer Presas van donar suport ahir a la vaga de fam d'uns treballadors de Telefónica en lluita per una readmissió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.