Administracions

administracions

Els regidors d'Olot no rebran la paga de Nadal per fer costat als funcionaris

L'alcalde i el tinent d'alcalde no la cobraran i els que perceben indemnitzacions només en rebran la meitat

Un altre capítol sobre els errors de la revisió cadastral

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, i el tinent d'alcalde Josep Berga –tots dos de CiU, el primer amb dedicació parcial del 95 per cent i el segon, exclusiva– no cobraran la paga extraordinària de Nadal, i tampoc ho faran els càrrecs de confiança com per exemple el gerent i el cap de premsa. Els regidors que perceben indemnitzacions en cobraran la meitat de les que els pertoquen, igual que els grups municipals. Tot plegat es fa amb l'objectiu de mostrar la solidaritat del ple amb els funcionaris de l'Ajuntament d'Olot, els quals, tal com ha decretat el govern espanyol, no cobraran la paga extraordinària el mes vinent.

Els partits de l'oposició van voler solidaritzar-se amb els funcionaris. Pere Gómez (ERC) va lamentar que el decret del govern espanyol culpabilitzi els treballadors públics de la situació econòmica. “És evident que si es deixa sense paga de Nadal els funcionaris també se'n quedin sense els càrrecs polítics”, va indicar el portaveu republicà. Júlia Sala (PP) va remarcar que són moments per ser solidaris amb els treballadors de l'Ajuntament i Ignasi Mulleras (PxC) va remarcar també aquesta idea per evitar que ningú faci demagògia sobre el tema. Josep Guix (PSC) va matisar que la reducció a la meitat no es correspon a una paga doble. L'alcalde va dir que facilitava les coses als serveis econòmics i que calia entendre la decisió com una mesura testimonial de solidaritat.

LA FRASE

Esmenar els errors al Cadastre és qüestió de justícia i fins i tot ha estat reconeguda pel TSJC
Josep Comas
president de la federació d'associacions de veïns d'Olot

LA XIFRA

20%
És el percentatge
del total de 21.000 finques que hi ha a la ciutat d'Olot afectades pels errors del Cadastre

Els maldecaps del Cadastre

A Olot, més de cinc mil unitats urbanes estan sobrevalorades per la bombolla immobiliària i la Federació d'Associacions de Veïns ho va recordar ahir en la moció que va fer arribar al ple per reclamar a la direcció general del Cadastre que faci d'ofici una altra revisió, cosa a la qual s'ha compromès. Al final, va quedar sobre la taula fins al pròxim ple, per aclarir si el Cadastre rebaixarà els índexs al trenta per cent o més com a Mataró, o si tira endavant una nova revisió. A Olot, hi ha contribuents que han pagat en set anys més de 70.000 euros que no els pertoquen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.