Política

política

Lloret de Mar crea una taula local per a l'habitatge

En els dos últims anys s'han triplicat les actuacions de l'àrea de Serveis Socials en aquest tema

L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir en el ple i per unanimitat la creació d'una taula local per a l'habitatge per donar resposta als problemes creixents que hi ha a la població relacionats amb aquest tema.

La regidora responsable de l'àrea de Serveis Socials, Idoia Saracíbar, va argumentar la necessitat de crear la taula per donar resposta “als nous reptes” de l'àrea, i un és l'habitatge, primer per la dificultat d'accedir-hi, i per la dificultat de mantenir-lo després i, en tercer lloc, per la pèrdua de l'habitatge. En els dos últims anys, segons va explicar Saracíbar, s'han triplicat les actuacions des de l'Ajuntament en matèria d'habitatge.

La taula servirà per coordinar les actuacions que es fan des de l'administració i entitats privades, debatre els protocols en cas de pèrdua d'habitatge i “estudiar i analitzar la realitat social de lloret”. Segons va explicar Saracíbar, des de l'Ajuntament ja s'han demanat dades als jutjats de Blanes relacionades amb les execucions hipotecàries, per fer-se “una idea de com està la situació”. Les dades de Lloret, però, estan barrejades amb les de Blanes i Tossa de Mar. La regidora va explicar quina serà la composició del ple de la taula, i de la comissió permanent “que servirà per donar una resposta més ràpida quan calgui i fer els seguiments”. A l'hora de crear la taula, Lloret ha seguit el model de les que s'han creat recentment a Girona, Palamós i Blanes. La taula tindrà un mínim de dues reunions anuals, però Saracíbar va avançar ahir que el 2013 seran més per la crisi.

El port de cala Canyelles

El ple també va aprovar provisionalment i també per unanimitat el pla especial urbanístic del port esportiu de cala Canyelles. Les obres previstes es faran en diferents fases, el cost total és d'aproximadament 1.900.000 euros i és finançat pel club nàutic. Entre altres actuacions, es preveu pavimentar tota la zona de serveis del port, construir la xarxa de serveis elèctrics, aigua i clavegueram, i fer-hi vestidors, serveis i dutxes. El pla especial venia marcat per la Generalitat, i l'Ajuntament el va aprovar el maig del 2011 en junta de govern. Després de les al·legacions –algunes, acceptades– i l'informe favorable del Departament de Territori, la proposta es va portar ahir a ple.

LA XIFRA

1 milió
d'euros
és la quantitat de diners que passaran de partides que no s'han gastat a d'altres que són deficitàries.

Passar el rasclet o l'excavadora

Un dels punts del ple era la modificació de crèdit per destinar diners que no s'han gastat a partides deficitàries, en total, 1.077.013 euros. “Més que passar el rasclet cal una excavadora”, va criticar el regidor no adscrit, Josep Cortés. Els grups també van criticar el destí de part dels diners, sobretot els que aniran a la futura caserna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.