Sense - Avui

Ferran Adrià diu al Fòrum Gastronòmic que la cuina d'avantguarda ha de ser "valenta" i "lluitar" davant la crisi

COMARQUES GIRONINES

El cuiner gironí més famós del món, Ferran Adrià, assegura que la cuina d'avantguarda ha de ser 'valenta' davant el context de crisi econòmica. El prestigiós cap del restaurant El Bulli ha dit al Fòrum Gastronòmic Girona 2009 que el context no és fàcil, però ha assegurat que ara més que mai és quan 's'ha de ser valent, sabent que som pocs, i lluitar'. Davant un auditori ple de periodistes especialitzats, Adrià ha assegurat que la cuina d'experimentació -que ell ha portat al més alt nivell- 'no ha acabat'. El cuiner ha afirmat que, 'ara que s'ha construït el llenguatge, aquest no pararà de créixer com a mínim en deu anys'. Adrià també ha reclamat més ajuda per posar en contacte productors amb cuiners.

Ferran Adrià desperta expectació. La seva presència al Fòrum Gastronòmic de Girona ha tingut ressò fins i tot abans de la sessió que oferirà aquest vespre a la Sala Simfònica de l'Auditori-Palau de Congressos de Girona. I és que veure aquest mestre dels fogons i mag de l'experimentació en acció no deixa ningú indiferent.Una bona prova és que la conferència de premsa que ha ofert aquesta tarda ha omplert la sala de periodistes especialitzats.

Durant la intervenció del cap del restaurant El Bulli s'ha parlat -i molt- sobre el leitmotiv que aquest any vertebra el Fòrum: els productors. Ferran Adrià ha assegurat que és 'obligatori que un restaurant amb bon nivell', en referència al de Cala Montjoi, "ofereixi un bon producte". Per això, ha explicat que té una persona "especialment contractada" per a fer la compra. I que els productes que entren a la seva cuina, sempre que es pot, són del territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.