Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Puigdemont insta Girona a acceptar que el pas del tren no serà subterrani

L'Ajuntament recollirà les queixes ciutadanes per demandar Adif i Foment

Cap veí s'adreça a l'oficina municipal en el primer dia de la seva obertura

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va instar ahir els veïns de la ciutat a acceptar que el pas subterrani del tren convencional és inviable, cosa que ell ja assumeix. Per tant, considera que no cal plantejar-se grans canvis a partir de l'arribada del tren d'alta velocitat (TAV) el 8 de gener. “No cal esmerçar esforços i diners a pensar i dissenyar una ciutat que no tindrem”, va dir.

Puigdemont va participar en una trobada amb representants dels comerciants, els veïns i presidents de comunitats afectats per les obres del TAV al parc Central i als carrers dels voltants. També hi van ser el regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas; l'edil de Mobilitat, Joan Alcalà, i la regidora de Promoció Econòmica, Marta Madrenas. Puigdemont va instar la gent a acceptar que, amb l'actual situació, és impossible completar el projecte ferroviari. De fet, en els plans de l'Estat no hi haurà cap inversió de pes a Girona fins al 2023.

Les “batalles”

Puigdemont i la resta de regidors van ser ahir a l'edifici municipal del Centre d'Iniciatives Locals (CIL), on hi ha ara l'oficina municipal d'atenció a la ciutadania. Tot i el nul èxit d'ahir –no hi va anar cap veí–, Puigdemont insta la gent a preparar documentació per demandar Adif i el Ministeri de Foment pels perjudicis de quatre anys d'obres i l'incompliment de l'acabament del projecte ferroviari (fer subterrani el tren convencional i l'enderrocament del viaducte, com a mínim, de l'espai central). “Hi haurà batalles individuals, però també una batalla col·lectiva per presentar les demandes a Adif i Foment”, va afirmar Puigdemont al CIL.

El govern va presentar ahir imatges del que podria ser el futur parc Central. El regidor Carles Ribas va destacar que els veïns podran triar com volen que sigui l'espai sobre l'estació del TAV i, per exemple, els accessos a l'aparcament, les sortides d'emergència o els elements de ventilació. Els col·legis d'arquitectes i d'arquitectes tècnics col·laboraran en el procés.

LA FRASE

No cal esmerçar esforços i diners a pensar i dissenyar una ciutat que no tindrem
Carles Puigdemont
alcalde de Girona (CiU)

Tarda d'espera de dos advocats

A banda del dijous 27 de desembre i el dijous 3 de gener –perquè Nadal i el dia 1 de gener cauen en dimarts–, dos advocats de l'Ajuntament de Girona atendran cada dimarts (de 5 de la tarda a les 9 del vespre) la ciutadania a la nova oficina municipal, al barri de Sant Narcís. Els dos juristes ajudaran els veïns a iniciar la via administrativa si se senten perjudicats per les obres del TAV. Ahir, però, l'administratiu Carlos Villafane, i els advocats Quim Oliva, cap d'Urbanisme i d'Activitats de l'Ajuntament de Girona, i Gemma Geis, no van atendre cap reclamació en 4 hores. Geis és doctora en dret, professora de dret administratiu de la UdG, i col·labora amb l'Ajuntament gràcies a un conveni entre la universitat i el consistori. En el futur, l'oficina es traslladarà a un edifici de la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.