Societat

Roda de Berà ja és el nom oficial de l'antiga Roda de Barà

La publicació al Diari Oficial de la Generalitat era l'últim pas per al canvi de toponímia

S'adapta a la normativa lingüística que dicta l'IEC i que considera que s'ha d'escriure amb “e” perquè respon a la denominació genuïna i més extensament documentada

Roda de Berà ja és el nom oficial de l'antiga Roda de Barà en haver publicat el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) l'acord pres pel ple de Roda l'octubre passat per al canvi de toponímia per adaptar-lo a la normativa lingüística.

La publicació al DOGC era l'últim tràmit per oficialitzar el canvi de toponímia i adaptar-la a la normativa lingüística que dicta l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), que considera que s'ha d'escriure amb “e” perquè respon a la denominació genuïna i més extensament documentada.

L'any 2004 el Parlament va instar l'executiu català a elaborar, en col·laboració amb l'IEC, el nomenclàtor oficial de la Toponímia Major de Catalunya per normalitzar els noms geogràfics.

L'Ajuntament de Roda de Berà va aprovar el canvi en el ple celebrat el mes d'octubre passat, enmig d'ovacions del públic assistent, i es va informar llavors que el canvi no suposaria cap inversió important.

La retolació, cartografia, i la documentació oficial hauran d'usar el nou terme a partir d'ara, canvi que es farà de forma progressiva, i la Diputació de Tarragona s'ha compromès a col·laborar en la substitució de cartells indicadors a les carreteres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.