Política

La campanya de la societat civil

Un madrileny a Cornellà pel dret a decidir

El cantant Ramoncín fa una defensa encesa de l'autodeterminació de Catalunya en un pedagògic i multitudinari acte al barri de Sant Ildefons

L'ANC, que en prepara més, vol donar arguments per a la consulta i blocar el discurs de la por

“Què hi fa, aquí, un madrileny nascut en un taxi a la Puerta de Alcalá?” La pregunta se la feia ahir al vespre el cantant Ramón Julio Márquez, Ramoncín, davant unes 200 persones que omplien l'auditori del centre cultural Garcia Nieto de Cornellà, atrets per aquest i un altre interrogant: Por qué un referéndum para la independencia? Així, en castellà i sense demanar un vot, perquè l'Assemblea Nacional Catalana, l'organitzadora amb els veïns de Sant Ildefons, té clar que és la manera d'arribar a més gent en certs barris, la fita proposada amb el cicle pedagògic que obria ahir. I és que, d'interès, n'hi ha, i molt, aquí, gairebé tant com dubtes, que van intentar contestar també el primer alcalde democràtic, l'històric del PSUC Frederic Prieto, i l'economista Emili Valdero, des d'un punt de vista polític i econòmic, per desactivar així el discurs de la por.

L'estrella, però, era Ramoncín, dels pocs mediàtics espanyols que s'ha significat a favor del dret a decidir de Catalunya, tot i que creu que a Espanya el comprèn molta gent. “Em sento mig català perquè tenia família aquí, hi vaig fer la mili i ja llavors era un espai de llibertat, ja podia comprar preservatius, cosa impossible a Madrid”, confessava, responent-se a ell mateix.

El cantant, a qui algú va rebatre des del públic quan se sorprenia que alguns amb 50 anys a Catalunya no sàpiguen català, va fer una encesa i aplaudida defensa que es doni la veu al poble. “Com pot ser que hi hagi qui voldria que Felip pregunti quan li toqui si el volen a ell o una república, i no vol que es pregunti als catalans?” “Us desitjo que arribeu allà on vulgueu arribar”, concloïa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.