cultura

fotografia

El fotògraf Miquel Morillo dóna el seu gran fons a Girona

El fons Foto-Cine Morillo inclou prop de 45.000 unitats documentals fotogràfiques, del període 1956-2001

El fotògraf gironí Miquel Morillo i Gallego (1924) ha donat el seu important fons, format per unes 45.000 unitats documentals fotogràfiques del període 1956-2001, al Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l'Arxiu Municipal de Girona. El conveni de donació es va signar ahir a l'Ajuntament, en un acte presidit per l'alcalde, al qual no va poder assistir Morillo, per motius de salut, però sí la seva dona i els seus fills Marisa i Miquel.

Miquel Morillo va obrir la seva primera botiga de fotografia el 1956, al carrer Hortes de Girona. El 1975 va obrir una segona botiga, al carrer Nou, i el 1993 la tercera, al carrer de la Creu. Morillo es va especialitzar en reportatges industrials i de casaments –en va arribar a fer uns 1.500 a l'any–, però les imatges familiars i privades han quedat fora del fons de Foto-Cine Morillo donat a l'arxiu gironí. En canvi, sí que hi ha una important documentació sobre festes populars, actes institucionals i empresarials, locals comercials i fotografies de peritatge, que s'estan catalogant perquè es puguin consultar. El 1960 Morillo va retratar el dictador Franco i l'alcalde gironí Pere Ordis al costat d'un cartell on es podia llegir: “Despojos”. Les autoritats van obligar Morillo a retirar la foto del seu aparador. El director de l'arxiu, Joan Boadas, va destacar ahir la importància de la donació de Morillo, que s'afegeix a un fons fotogràfic municipal ja proper a les quatre milions d'imatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.