Successos

robatoris

Estafen 50.000 euros a un incaut en un hotel de Girona

Tres homes van citar la víctima, que tenia una nau a la venda, i la van entabanar de tal manera que li van canviar bitllets bons per falsos

Es tracta d'una estafa dita ‘rip deal', molt estesa

El propietari d'una nau en venda va ser víctima de la típica estafa anomenada rip deal o negoci podrit, i va acabar entregant 50.000 euros en bitllets de 500 a tres entabanadors que, a canvi, li van deixar unes fotocòpies de bitllets sense cap valor. La víctima, que tenia una nau en venda, va ser contactada pels estafadors, que es van fer passar com a potentats interessats en la compra. Per segellar el tracte, tal com s'acostuma a fer en aquests casos, els entabanadors van citar la víctima en un hotel. En aquest cas, la cita va ser divendres passat a l'hotel Costabella de Girona. Un cop van haver concertat el preu de la nau, els compradors, en realitat estafadors, van oferir al venedor la possibilitat de pagar una part dels diners en negre, i van demanar de canviar-li els bitllets de 500 euros per altres de més fraccionats. El venedor hi va accedir i van fer un intercanvi de paquets de bitllets. El venedor va entregar 50.000 euros en bitllets bons, i els estafadors van entregar uns paquets de fotocòpies coberts per uns bitllets autèntics per enredar el venedor, que, a més, confiava cobrar una quantitat molts més elevada per la nau que havia venut. Els estafadors van fugir de l'hotel en direcció nord i la víctima, quan es va adonar que l'havien estafada i li havien entregat un grapat de bitllets falsos, va córrer a denunciar el cas als Mossos. Els tres estafadors, Alberto Dordevic, Renato Jovanovic i Tomislav Jovanovic, que circulaven en dos cotxes diferents, amb matrícules franceses, van ser interceptats per la Guàrdia Civil en un control a la Jonquera. I poca estona després els Mossos van avisar la Guàrdia Civil que estaven buscant aquells homes per l'estafa dels 50.000 euros. Llavors la Guàrdia Civil va entregar els detinguts als Mossos, que es van fer càrrec de les diligències pel delicte d'estafa i de posar els detinguts a disposició judicial.

L'estampeta moderna

L'estafa del Rip Deal o del negoci podrit ve a ser el tocomotxo o l'estampeta adaptada al segle XXI i a l'engròs, ja que els entabanadors trien com a víctimes constructors o propietaris immobiliaris perquè el resultant del negoci sigui més substanciós. Solen contactar amb les víctimes a través d'internet i per guanyar-se la confiança dels venedors els estafadors van ben vestits i parlen a la perfecció tres o quatre idiomes. El moment clau de l'estafa és quan els delinqüents demanen diners al venedor per pagar suposadament l'IVA, altres impostos i la comissió del notari. S'excusen assegurant que tindran problemes amb els bancs perquè només disposen de moneda estrangera, en part diners en negre, com ara francs suïssos i dòlars, i euros en bitllets de 500, que els estafadors demanen canviar a la víctima. L'estafador promet a la víctima un 20% de comissió per la transacció. Tot i que s'ha difós sobradament la mecànica d'aquesta estafa, amb la crisi, els estafadors encara troben el terreny adobat.

Llibertat per als sospitosos de l'assalt a Llagostera

El jutjat d'instrucció número 3 de Girona va deixar ahir en llibertat i sense mesures cautelars els quatre homes (Said Guessait, Mohamed Fahchaouch, Felipe Miguel Da Silva i Abdelhalil Zriguitou) detinguts pels Mossos en relació amb l'assalt violent perpetrat el 21 de desembre al mas Mundo de Llagostera. Els Mossos van arrestar els sospitosos arran de les informacions que els assenyalaven com els encaputxats que van ferir el matrimoni que hi havia a la casa. Se'ls hi relacionava perquè un d'ells té una relació de parentiu amb un home que havia treballat a la finca de les víctimes. Però el jutge ha considerat que no hi havia prou proves per enviar a la presó els sospitosos, que no han estàs sotmesos a cap roda de reconeixement davant de les víctimes. Tot i que aquests quatre sospitosos han quedat en llibertat pel cas de Llagostera, un d'ells, Said Guessait, va quedar detingut fins que avui passi a disposició del jutjat de Sant Feliu de Guíxols, juntament amb un altre home detingut, perquè també se'l considera sospitós de l'assalt perpetrat el dia 18 d'octubre en un pis de l'edifici Beach Palace de Platja d'Aro. En aquest cas, les víctimes podrien haver fet un reconeixement dels assaltants, ja que se sospita que assaltats i assaltants es coneixien.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.