Opinió

LA GALERIA

Cant al polític proper

La feina de polític local és tan important que no es pot deixar en mans de tècnics ni de qui ja els té fets

Ara que s'han acabat les grans inauguracions, la construcció de pavellons, locals polivalents, escoles, CAP, biblioteques i tutti quanti o que si més no ara cada mandat ja no preveu un pinyol important per qui governa, ha arribat l'hora de fer política de veritat en els ajuntaments de casa nostra, aquests ajuntaments petits que des de Madrid ens volen arrabassar. Perquè fer política en moments en què la mamella raja, no vull pas dir que sigui fàcil, ni de bon tros, però quan hi ha diners sempre hi ha projectes a fer, gent que els va a vendre, assessors que volen assessorar i alcaldes i regidors que han de decidir sobre iniciatives que preveuen molt o poc pressupost, però que necessiten pressupost. I ara que les misses són escasses, quan als ajuntaments de casa nostra, grans i petits, els costa arribar a final de mes perquè les instal·lacions han requerit gent per fer-les anar i ara hi ha instal·lacions però no hi ha diners per pagar-ne els treballadors necessaris, ara és l'hora de la imaginació. Imaginació per retallar sense tocar el moll de l'os. Imaginació per no haver de tancar aquells serveis que l'administració local havia assumit perquè els altres no ho feien, però que no tenien l'obligació ni la dotació pressupostària per fer anar. Imaginació perquè l'Ajuntament, gran o petit, tiri endavant i es preocupi de les necessitats bàsiques dels veïns, com abans, però sense diners per fer-ho.

Tot això, perdonin, per a mi és alta política i no el que fan al Congrés o fins i tot al Parlament. Com que sempre he fet informació de proximitat, sé de què va allò de parlar de gent amb qui et creuràs al carrer, veuràs al futbol o et trobaràs a la sortida de l'escola. Per això entenc els regidors i alcaldes que han de fer feina, que s'han de sentir a dir massa vegades injustament que ho fan per diners, i que sempre tenen algú a la contra, perquè decidir té aquestes coses: que no pot agradar a tothom. I per això penso que la seva feina és bàsica i encara que sempre en trobarem de penques, la gran majoria fan molt bona tasca encara que els de l'altre color polític sembla que tinguin necessitat de dir el contrari. Cal prestigiar aquesta gent perquè la feina de polític local és tan important que no es pot deixar en mans de tècnics ni de gent que ja els té fets, perquè aquests, a vegades, l'única cosa que volen és fer-ne més i assegurar-se que la mamella no deixarà de rajar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.