Política

Campanya d'ERC per denunciar l'ofec financer

També s'exposarà el full de ruta cap a la independència

Els actes s'han anomenat ‘2014. Decidim llibertat'

2014. Decidim llibertat. Aquest és el títol de la nova campanya que ERC iniciarà els pròxims dies per denunciar l'ofec financer de què és víctima la Generalitat i també per exposar el full de ruta cap a la independència. Una campanya que coincidirà en el temps amb la negociació sobre el pressupost i la incògnita de si els republicans hi donaran suport.

La formació ha programat una sèrie d'actes públics, que duraran fins a finals de maig, en què els dirigents detallaran els jous que l'Estat imposa a Catalunya i que, ara per ara, si continua l'objectiu de dèficit del 0,7%, obligarien a elaborar uns comptes amb 4.800 milions de retallades, segons els càlculs d'ERC. També s'editaran tríptics per fer arribar aquest missatge al màxim nombre de població.

2014.Decidim llibertat seguirà una de les directrius pedagògiques que el president dels republicans, Oriol Junqueras, sempre remarca en els discursos: “La ciutadania ha de saber la veritat.” I aquesta veritat, segons Junqueras, es pot conèixer amb exemples quotidians: una tisorada de 4.800 milions implicaria tancar el Parlament, TV3, les universitats, els hospitals o els cossos de seguretat; l'impost de dipòsits bancaris que volia implantar la Generalitat i que ha vetat La Moncloa suposa una pèrdua de 500 milions o que amb deu dies del pressupost de Defensa espanyol –47 milions d'euros– no hi hauria ajustos a Ensenyament. I la solució que planteja ERC a aquest negre panorama és que la consulta se celebri com més aviat millor. Precisament aquest cap de setmana el partit ja ha fet una jornada de formació en el marc d'aquests actes a 400 quadres locals.

Diumenge, CDC també posarà en marxa la seva campanya Dret a decidir i estat propi, garantia d'un futur millor per guanyar suports amb vista a la consulta del 2014.

De la conferència nacional a la seducció pel sí

La campanya 2014.Decidim llibertat tindrà una segona part el mes de juliol, quan el partit celebri la conferència nacional –les dates més probables són el 6 i el 7 de juliol–. La conferència tractarà bàsicament els diversos escenaris per poder arribar a la República Catalana i els reptes que haurà d'afrontar una Catalunya independent. Abans d'aquesta cita, però, s'aniran celebrant jornades monogràfiques per acabar de tancar la ponència que ha de marcar aquestes estratègies. Els estatuts d'ERC indiquen que cada nova direcció ha de convocar una conferència nacional durant el seu mandat per definir el futur de l'organització. Aquesta trobada s'havia de celebrar l'any passat, però l'avançament de les eleccions va trastocar tots els plans.

Un cop passat l'estiu, els republicans centraran els esforços a fer campanya a favor del sí en vista de la possible convocatòria de la consulta d'autodeterminació, que està fixada pel 2014, segons el pacte d'estabilitat CiU-ERC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.