Política

Un sisme a la Xina devasta la mateixa zona que fa 5 anys

Desenes de morts a causa d'un terratrèmol de 7 graus a la província de Sichuan

El 2008 hi van morir 87.000 persones

Almenys 157 persones van morir i més de 5.500 van quedar ferides ahir en un terratrèmol devastador de 7 graus en l'escala de Richter a la província xinesa de Sichuan, al sud-oest del país, una zona que el maig del 2008 ja va patir un sisme en què van morir fins a 87.000 persones, entre elles, molts estudiants d'escoles construïdes amb materials de qualitatpèssima. Segons les primeres estimacions, 1,5 milions de xinesos s'han vist afectats pel tremolor, que va començar pels volts de les vuit del matí (hora local) i per les mortíferes rèpliques –vuit d'importància–, que van arribar als 5,1 graus. La xifra de morts no para de créixer en cada balanç oficial actualitzat, ja que hi havia zones de difícil accés perquè les infraestructures han quedat danyades.

El president xinès, Xi Jingping, va ordenar l'enviament de tots els mitjans a l'abast per a les tasques de rescat dels supervivents, mentre que el primer ministre, Li Qequiang, va desplaçar-se a la zona sinistrada ahir mateix per tal de supervisar les tasques de salvament, que inclouen la mobilització de més de 7.000 soldats. Els experts consideren que aquest terratrèmol no tindrà conseqüències tan devastadores com el de fa cinc anys –el pitjor en les últimes tres dècades.

L'epicentre del sisme es va situar a 13 quilòmetres de profunditat, a la mateixa àrea muntanyosa on el 2008 va tenir lloc el terratrèmol de Wenchuan, de 8 graus (que va tenir l'epicentre 250 quilòmetres més al nord-est, a l'altre extrem de la serralada).La regió afectada ahir és menys remota que la de fa cinc anys. Les localitats més damnificades són Longmen i Qingren, pràcticament destruïdes. Molts veïns van poder córrer cap al carrer per esquivar el perill. Fins i tot una persona es va llançar en paracaigudes d'un edifici d'altura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.