Política

ICV abandona el procés de pressupostos de barri

El grup municipal d'ICV a Girona va anunciar ahir la decisió d'abandonar el procés de pressupostos participatius que s'ha engegat fa poques setmanes i que ha de servir per decidir l'assignació de diverses partides del pressupost destinades als barris. La regidora ecosocialista Núria Terés considera que el procés s'ha desvirtuat, ja que la idea inicial sosté que era fer assembles de barri obertes a tots els veïns, i retreu que es faci ara a través de “converses unilaterals amb associacions de veïns”. Terés manté que “d'aquesta manera no s'aprofundeix en un procés participatiu real, ja que no es parteix d'assemblees de barri on tothom té veu”.

L'anunci d'ICV arriba pocs dies després que la Mesa d'Entitats per la Participació també revelés que abandonava la taula mixta que s'havia creat per generar tot el procés, que ha de servir per escollir els projectes. ICV critica que no es disposi d'un milió d'euros com s'havia anunciat, ja que assegura que “ja se n'han compromès 700.000”.

El govern defensa que el procés garanteix la màxima participació de la ciutadania amb la previsió de fer una consulta de barri en cada cas.

Per la seva banda, el grup municipal de la CUP es mostra molt crític amb el procés de pressupostos participatius i també contrari al reglament previst, però no ha anunciat que en surti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.