Economia

hisenda municipal

El Club d'Hoquei Blanes denuncia que l'Ajuntament l'aboca al tancament

L'entitat encara no ha cobrat l'aportació d'enguany

El seu president creu que és represaliat per haver denunciat l'alcalde, Josep Marigó, a la fiscalia

El Club d'Hoquei Blanes podria desaparèixer. A la mala situació esportiva –està en plaça de descens– s'ha d'afegir la mala situació econòmica, agreujada pel fet que l'Ajuntament encara no ha pagat els diners fixats en el conveni per aquest any. Segons Josep Ridaura, president del club, l'Ajuntament no els paga com a “represàlia” per haver denunciat l'alcalde, Josep Marigó, a la fiscalia per diverses irregularitats.

“El club desapareixerà: estem vivint un mal moment esportiu i econòmic.” Així de contundent es va mostrar ahir el president del Club Hoquei Blanes en una desesperada roda de premsa. Ridaura va vincular tots els mals de l'entitat a l'animadversió que, segons ell, li té l'alcalde: “Està manifestament en contra del club d'hoquei”, va assegurar. I el motiu, segons va dir, és haver-se adherit a una denúncia presentada a la fiscalia en què, entre altres coses, es denunciaven presumptes casos d'irregularitats, com ara haver deixat prescriure alguns IBI i multes per valor de dos milions d'euros; el retard en la presentació de factures per part de l'antiga empresa de recollida de la brossa o “la malversació de fons públics originant despeses injustificades i innecessàries”. Una denúncia presentada a final del 2010 per diversos veïns de Blanes i que, segons Ridaura, està sent investigada tant per la fiscalia com per l'Oficina Antifrau. Va aprofitar per demanar a la justícia “celeritat” i va sentenciar: “Som represaliats, perquè denunciem irregularitats”.

Els jugadors no cobren

La mala situació econòmica ha provocat que els jugadors faci tres mesos que no cobrin. “Quan un treballa i no cobra, treballa pitjor”, va assegurar Ridaura per relacionar el deute de l'Ajuntament als mals resultats esportius.

Segons el conveni, que caduca aquest any, el club hauria de cobrar 43.200 euros –preveu 54.000 euros, però fa tres anys se li va aplicar una reducció del 20%–. Ridaura va definir-lo com a “contracte”, perquè hi ha una contraprestació publicitària.

LA FRASE

Som represaliats perquè denunciem irregularitats a l'Ajuntament
Josep Ridaura
President del club hoquei blanes

Acusacions de tracte de favor

L'alcalde, Josep Marigó, va declinar ahir fer cap valoració de les acusacions llançades per Ridaura. Abans de pronunciar-se, vol estudiar les declaracions. En el darrer ple municipal, però, Marigó va haver de respondre als diversos partits de l'oposició, que li reclamaven que pagués els diners del conveni al club. Aleshores, l'alcalde va explicar que abans de pagar al club “s'han de pagar nòmines i proveïdors”. Ridaura va assegurar, ahir, compartir aquesta filosofia, però va denunciar que “han pagat a altres entitats el 100%”. I més encara; segons va denunciar el president del club, hi ha una escola de música que, com que té una familiar de Marigó en la junta, “l'Ajuntament va renovar-los el conveni de 40.000 euros”. A més, “no justifiquen res, perquè són amiguets”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.