Urbanisme

urbanisme

El ple de Vidreres fa l'últim pas per salvar el Pla

S'aprova la modificació urbanística que enterra el projecte del parc d'activitats

El PSC s'hi oposa

El ple municipal de Vidreres va aprovar anit l'últim pas per salvar el Pla i descartar el projecte de fer-hi el parc d'activitats, impulsat en l'anterior mandat quan governava el PSC. Es tracta d'una modificació del pla general d'ordenació urbana que dóna compliment a la sentència del Tribunal Suprem. Ara només falta que la comissió d'Urbanisme de Girona avali aquesta aprovació, i el parc d'activitats quedarà completament enterrat. “Es tractava d'un pla general desfasat en la concepció que només buscava el creixement pel creixement”, va assegurar Eduard Adrobau (ERC-VsT), primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme i Medi Ambient i un dels impulsors de Salvem el Pla, moviment opositor al projecte. Adrobau va qualificar el projecte inicial de “totalment desmesurat”, perquè, com va recordar, preveia una urbanització de 3.500 cases i un camp de golf al turó de Puigventós i un polígon de 200 hectàrees. “Un projecte que no s'ajustava a la realitat de les necessitats dels vidrerencs”, va sentenciar.

Torna a ser sòl agrícola

El Pla de Vidreres, un cop s'aprovi de forma definitiva la modificació d'ahir, ja no serà sòl industrial, sinó que recupera la qualificació de sòl agrícola. La modificació del pla general va ser aprovada en un ple extraordinari celebrat ahir amb els vots de l'equip de govern (CiU-ERC) i d'un regidor no adscrit i l'abstenció del PP. El PSC, promotor del projecte que ahir va quedar desestimat, s'hi va oposar, perquè vol estudiar més a fons l'expedient. “La voluntat de l'Ajuntament és desclassificar l'àmbit, perquè és un espai que s'ha de protegir”, va sentenciar l'alcalde, Jordi Camps (CiU). La intenció de futur de l'Ajuntament és construir un polígon industrial entre l'N-II i l'AP-7.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.