Altres

música

Xavi Lloses viatja als límits de la música

El músic exposa a la Llotja del Tint de Banyoles una mostra interactiva sobre la presència de la música a les nostres vides

‘Music is good for you', fins al 26 de maig

Tan senzill com efectiu i divertit, el Galliner Simfònic de Xavi Lloses consisteix a agafar un grapat de pilotes de ping-pong en un recipient de plàstic, pujar les escales de la Llotja del Tint i llançar-les sobre una gran gàbia en què conviuen un grapat d'instruments, la majoria dels quals de percussió però també una guitarra elèctrica connectada, de manera que les pilotes acaben component amb els bots una simfonia atzarosa.

Aquesta és una de les obres que l'intrèpid músic guixolenc Xavi Lloses Huguet ha reunit a l'exposició Music is good for you, que es pot visitar fins al 26 de maig a la Llotja del Tint de Banyoles. Music is good for you és un lema que Lloses, membre del col·lectiu artístic Nuboläris, ha pintat com a grafit en els llocs més insospitats –unes 60 pintades a tot l'Estat– i ara presideix l'entrada de l'exposició en rosa florescent. “Amb aquest missatge balsàmic, crit de guerra o declaració d'intencions, mostro un recull de troballes fetes en les darreres incursions als extraradis de la música, per descobrir-ne i qüestionar-ne els seus límits”, escriu Lloses.

Per a tots els públics

La gran virtut de Music is good for you és que, tot i que les instal·lacions, escultures sonores i altres objectes que la conformen plantegen qüestions importants per a la música, l'art i el pensament contemporanis, al mateix temps l'exposició és tremendament divertida, interactiva i molt recomanable, fins i tot per a la mainada, a pesar de la mala llet que destil·len algunes peces com ara els vídeos Patim patam patitos i Rèquiem per a un piano, en què aquest “antipianista” destrossa desenes d'aneguets de goma i un piano.

Tota la mostra és una gran reflexió sobre l'omnipresència de la música en les nostres vides: hi ha un lector de codis de barres que fa música amb els productes de supermercat; una gravació que va compondre sense haver-la escoltat mai i que va abandonar perquè sonés en un illot desert; les microcomposicions que va difondre a través de les seccions de contactes dels diaris, i la partitura reversible que ha creat amb 96 ampolles d'Anís del Mono.

Aquest músic polivalent, que toca amb Refree, Electrotoylets, Rosa Pou i Marina Rossell, té dos grans projectes en perspectiva: l'espectacle Wasteland, de Lluís Danés, amb música basada lliurement en temes de Llach, que s'estrenarà al Grec; i l'espectacle central de l'Any Espriu, que tindrà lloc a Arenys el 10 de juliol. També continua fent música per a campanars a Despertaferro Tocata, espectacle nascut al Fade de la Cellera, i ara ha tancat la seva etapa amb l'Escolania de la Quadratura del Cercle i ha publicat tres discos simultanis: El cel de les calculadores, Variacions estrafolàries i Allà on conspiren els pentagrames. Ara, incansable, prepara un nou projecte amb piano i electrònica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.