Urbanisme

La Mancomunitat dóna el vistiplau al nou centre cívic i cultural El Carme

L'entitat ha aprovat el projecte executiu de l'espai i dimarts es votarà en el ple ordinari de Badalona

Fonts de l'Ajuntament de Badalona no han descartat que d'aquí a poques setmanes, i aprofitant que el barri del Centre és menys concorregut durant el mes d'agost, ja es puguin començar els treballs d'enderroc de la vella clínica del Carme –amb més valor històric pel nombre de badalonins que hi han nascut que no pas per la rellevància arquitectònica–, on s'ha de situar el nou equipament. Sigui com vulgui, l'aprovació per part de la Mancomunitat de Municipis del projecte bàsic i executiu d'aquest centre cívic i cultural s'entreveu com un pas decisiu en la seva existència final, atesa la singularitat de la seva estructura. Redactat per l'empresa Martínez Lapeña-Torres Arquitectos, l'espai destaca pel seu perfil asimètric però equilibrat, amb entrades i sortides a cada planta que evitaran encaixonar amb l'edifici algunes cases del voltant, com ara les del carrer de Sant Francesc d'Assís.

Un cop superat aquest tràmit, el següent actor que ha d'intervenir en la gestació del projecte és l'Ajuntament de Badalona. Així, en el decurs del ple ordinari de dimarts que ve, el consistori badaloní presentarà per a l'aprovació provisional el pla especial urbanístic d'assignació d'ús i d'ordenació volumètrica d'aquest equipament. Serà, per tant, el darrer tràmit municipal previ a l'aprovació definitiva del projecte per part de la comissió territorial d'Urbanisme de Barcelona de la Generalitat, encarregada de donar la conformitat final a la proposta urbanística i llum verd a la seva construcció. L'objecte d'aquest pla especial urbanístic és assignar l'ús cultural a l'àmbit qualificat com a sistema d'equipaments i definir l'ordenació volumètrica de la nova edificació.

Un espai per a grans i petits

EL PUNT

El nou centre cívic i cultural ha estat concebut com un equipament en què es prestaran diversos serveis, adreçats a públics diversos –gent gran, joves i nens–, amb l'objectiu de convertir-se en un centre de referència per a tota la ciutat. El nou edifici tindrà una superfície de 3.500 m² repartits entre una planta subterrània, una planta baixa, quatre plantes pis i una planta superior de serveis. Amb la voluntat de convertir-se en un nou punt de centralitat a Badalona, l'equipament disposarà d'una gran sala d'actes, una sala d'exposicions i serveis, espais per a la gent gran, una ludoteca infantil, un espai per a joves amb una sala tecnològica, sales d'estudi, aules grans i petites i una zona per a tallers. El cost de l'actuació, que es podria enllestir abans de l'estiu del 2011, és de 6,8 milions d'euros aportats íntegrament per la Mancomunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.