Societat

L'entrepà solidari

Nocilla dóna el tret de sortida a la campanya extraordinària del Banc dels Aliments

Fan un pa rècord amb 7.500 barres

Tot són xifres gegantines per donar volada a una iniciativa solidària. Nocilla ha aportat 1.000 quilos de la seva crema, preferida per petits i grans, i 7.500 barres de pa per fer un rècord Guinnes: un entrepà de Nocilla de 3.865 metres. La dolça menja va ocupar ahir el passeig marítim de la Barceloneta per donar el tret de sortida a la campanya extraordinària de recollida de menjar del Banc dels Aliments per atendre la demanda dels mesos d'estiu, sota el lema La fam no fa vacances.

Per assolir la fita, 15 professors i 65 alumnes de l'Escola d'Hostaleria i Turisme (CETT) van treballar de valent. Els primers s'hi van posar a les quatre de la matinada i la resta, a les set. Per afegir-hi més gust i cruixent, van posar-hi 50 quilos de gra d'avellana, va revelar Vinyet Capdet, cap d'estudis del centre, que va afegir que “els alumnes han assumit aquest repte amb molta il·lusió”. Al migdia, hi havia una cua festiva per tastar una part d'aquest entrepà gegant i solidari.

Jordi Peix, vicepresident del Banc dels Aliments, recordava ahir que “la meitat dels ciutadans de Barcelona no podran marxar fora aquest estiu i molts tenen dificultats per passar el mes”. Més dades. “Des del magatzem del Banc, es reparteixen diàriament entre 35 i 40 tones d'aliments; a Barcelona, ja són 140.000 les persones que recorren a la nostra ajuda, i a Catalunya, unes 300.000.” El vicepresident va afegir-hi: “Europa no ha fet els deures i aquells aliments que esperàvem no han arribat. I si el sistema no funciona, ens hem de mobilitzar. ” Per això, es fa ara la recollida d'aliments, amb el suport d'empreses (Nutrexpa ha aportat 25.000 quilos), que complementarà la del Gran Recapte de finals de novembre. Peix insisteix que cal lluitar contra la “pobresa de proximitat” i engresca casals, entitats i gremis a recollir aliments i entregar-los a “l'entitat benèfica que tinguin més a prop”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.