Societat

infraestructures i serveis

Vila vol que la línia de rodalies a la T1 la paguin els viatgers

El bitllet senzill de la llançadora a l'aeroport costaria 6 euros

Els turistes finançarien l'obra al 50% amb Foment

El conseller de Territori de la Generalitat, Santi Vila, proposa a Foment que construeixi l'endarrerida nova línia de rodalies a la T1 de l'aeroport de Barcelona amb el nou model publicoprivat de finançament d'infraestructures. El Ministeri de Foment aportaria la meitat del cost de l'obra i l'altra meitat la finançarien els passatgers amb el preu del bitllet, que serviria per pagar la construcció a la concessionària de l'obra i la prestació del servei a l'operadora. La part dels passatgers l'assumirien sobretot els turistes i els usuaris ocasionals, ja que el bitllet senzill del tren entre la T1 i les estacions de Sants i Passeig de Gràcia valdria 6 euros –a l'usuari de la T-10 li costaria 98 cèntims.

El conseller ha proposat a la ministra Ana Pastor sacrificar inicialment l'estació de la T2 per tal d'abaratir el projecte i poder tenir-lo en funcionament com més aviat millor. El projecte del ministeri adjudicat el 2010 a les constructores Copcisa, Ferrovial, Sacyr i Agroman, però encara aturat, costa 310,6 milions i s'acabaria en cinc anys, mentre que suprimir l'estació de la T2 en una primera fase permetria ajustar el pressupost a 217,4 milions i fer l'obra en quatre anys, de manera que podria estar en servei el 2017, abans que la també retardada L9 de metro. A més de les dificultats de la Generalitat per acabar l'L9, el conseller recorda que el temps de viatge entre la T1 i Barcelona serà molt més llarg amb metro perquè hi haurà de 15 a 18 estacions fins a Torrassa, Collblanc i Zona Universitària. En rodalies s'arribaria al cap de vint minuts a Sants, amb llançadores que sortirien cada quart d'hora, segons Vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.