Societat

El Consell Interuniversitari obre un expedient informatiu pels errors a la prova de selectivitat

Sol·licita un informe detallat sobre el desenvolupament de les proves i una anàlisi dels processos d'elaboració i producció dels exàmens

L'objectiu és prendre les “mesures adequades” per garantir la qualitat en les proves

El Consell Interuniversitari de Catalunya ha obert un Expedient Informatiu arran de les “incidències” en alguns exàmens de les Proves d'Accés a la Universitat, la selectivitat, a instàncies de la Secretaria d'Universitats i Recerca. Van ser tres els errors que s'hi van detectar: una xifra de més a la prova de geografia, i un error ortogràfic i un altre de formulació a les proves de matemàtiques.

Sol·liciten un informe detallat sobre el desenvolupament de les proves d'enguany i una anàlisi dels processos d'elaboració i producció dels exàmens. Ho fan, tal com s'explica en un comunicat, amb l'objectiu de prendre les “mesures adequades” que assegurin una màxima qualitat en el desenvolupament de les PAU.

Els errors als exàmens de la selectivitat han provocat les queixes dels estudiants, sobretot a través de les xarxes socials.

El Consell també sol·licita l'informe per tal d'esmenar les incidències que s'han produït enguany. Les conclusions de l'expedient i les mesures, si s'escau, que s'hagin de prendre es faran públiques durant els propers dies.

Els errors detectats a la selectivitat van ser, en primer lloc, a l'examen de geografia. En aquest cas, apareixia en una taula en què hi havia diverses dades sobre el flux d'inversió estrangera directa de diversos països entre el 2007 i el 2011. A l'apartat referent a l'estat espanyol l'any 2007, hi apareixia el número ‘62.2644', de manera que hi havia un número de més, l'últim 4.

A la prova de matemàtiques, s'hi observaven dues incidències. La primera era de formulació, en un sistema d'equacions en què, en lloc d'una ‘z', hi apareixia una ‘x'. Això feia que es pogués resoldre de dues maneres, segons s'indica des del Consell Interuniversitari. El segon error, a l'examen de matemàtiques aplicades a les ciències socials, era una falta d'ortografia derivada d'una errada tipogràfica, no humana segons s'indica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.