Opinió

opinió

Aprofitem l'estiu per aprendre

La capacitat d'adaptació i d'innovació es fa imprescindible

La formació, avui, ja no és només cosa d'estudiants i de treballadors. Els empresaris ens hem de posar al dia constantment per intentar fer front amb èxit als reptes que ens planteja el present i les incògnites que s'obren per al futur, que són moltes.

L'estiu és una bona ocasió per reflexionar i aprendre, deixant de banda els hàbits que comporta la feina habitual de tot l'any. La crisi ens empeny a accelerar les decisions i multiplicar les accions, al mateix temps que ens escurça l'imprescindible temps per pensar. L'estiu se'ns descobreix ara com una ocasió per trencar les rutines de tot l'any i millorar en coneixements i habilitats.

La II Escola d'Estiu de la FOEG, que des d'aquesta edició porta el nom d'en Jordi Comas en memòria del nostre malaguanyat president, i que celebrem aquests dies a Palafrugell, persegueix justament això: que totes aquelles persones que tenim responsabilitats a l'empresa –des dels mateixos empresaris fins als càrrecs executius–, juntament amb professionals i emprenedors, trobem un espai en un programa de formació de la màxima actualitat, que engloba molts dels aspectes que són importants per a les empreses d'avui.

D'aquí ve que la proposta que fa per a aquest estiu l'Escola de Negocis de la FOEG (ENF) té tres grans pilars: adaptar-se i innovar, néixer i créixer, i obrir-se i comunicar. Parlarem d'innovació, de lideratge, de la legislació que afecta les empreses en el marc europeu, de la direcció
de persones, de la voluntat global d'empreses locals, de traspassar fronteres, de vendre i emocionar, de comunicació, de xarxes socials... I tractarem de tot això no pas en abstracte, sinó a partir de casos reals d'èxit reconegut, protagonitzats per dones i homes de les comarques
de Girona en tots aquests camps.

A la societat, a l'economia i a l'empresa del segle XXI, els escenaris canvien tan
de pressa que segons quines velles fórmules ja no funcionen. Han quedat obsoletes. I el món cada vegada gira més ràpid. Per això, la capacitat d'adaptació i d'innovar, d'obrir-se a l'exterior, de saber explicar sense complexos qui som i què fem es
fa imprescindible. Com la formació permanent i la posada al dia.

A la patronal gironina volem aprofitar l'estiu per aprendre. Des d'aquesta tribuna pública, em plau agrair a totes les persones que col·laboren amb la FOEG per fer possible aquestes jornades, al mateix temps que obrim les portes de bat a bat a totes les que hi prendran part.

Estic segur que la inversió haurà valgut la pena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.