Societat

Giraut dubta si la Diputació tindrà prou recursos per assumir més competències

El president de la Diputació qualifica d'“improvisada” la nova llei estatal i no veu amb bons ulls la dissolució d'ajuntaments

Aposta per donar més pes als consells

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, dubta si l'ens que presideix tindrà “prou recursos humans i econòmics” per assumir les competències que li vol atribuir la llei de la reforma de l'administració local que l'Estat està tramitant. Aquesta normativa pretén reforçar el paper de les diputacions, que depenen del govern estatal, i en canvi eliminar més de 3.000 ens locals.

En el debat que es va fer ahir a la seu d'El Punt Avui, Giraut va qualificar aquesta llei estatal d'“improvisada”. També es va mostrar contrari a la proposta d'eliminar els ajuntaments de municipis més petits. “Dissoldre ajuntaments no és la solució, perquè no portarà més eficiència”, considera. Va assegurar que “tots els municipis gironins són defensables”. Tot i això, sí que va posar al damunt de la taula algunes “duplicitats” a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Pel president de la Diputació, l'Estat no ha d'envair competències de Catalunya amb la regulació de l'administració local. Segons va dir, Catalunya i l'Estat espanyol tenen “dos models clarament diferents” i cal “fer prevaldre el nostre” per “sortir reforçats d'aquesta reforma” que impulsa el govern espanyol. En aquest sentit, Giraut reclama que s'escolti el món local a l'hora de legislar.

Defensa dels consells

Joan Giraut també va defensar el paper que han de tenir els consells comarcals dient que, davant les dificultats pressupostàries dels ajuntaments, els consells “garanteixen els serveis” als municipis petits. En el mateix sentit es va pronunciar el president del Consell del Baix Empordà, Joan Català, que va apostar perquè es donin les competències i el finançament necessari als consells comarcals per tal que facin la funció de mancomunar serveis. Català també va confiar que la llei de governs locals que impulsa la Generalitat “doni el paper que correspon als consells comarcals”.

LES FRASES

No sabem fins a quin punt la Diputació té prou recursos per assumir competències que ens volen atribuir de manera improvisada
Hem de fer prevaldre el nostre model i sortir reforçats de la reforma. Cal mancomunar
Joan Giraut
president de la diputació de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.