Societat

turisme

Lloret de Mar s'adaptarà per convertir-se en destinació accessible

Invertirà en supressió de barreres arquitectòniques i millorarà instal·lacions esportives

L'objectiu és atreure turistes amb disminucions físiques

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha apostat per obrir-se als turistes que tenen alguna disminució física. “Volem que Lloret sigui una destinació accessible”, va afirmar Jordi Orobitg, tinent d'alcalde de Turisme de la ciutat.

Per aquest motiu, s'invertiran uns 65.000 euros en la supressió de barreres arquitectòniques, s'estudiarà com millorar l'accessibilitat a les instal·lacions esportives i es faran jornades als empresaris hotelers per fer-los prendre consciència del segment de negoci que se'ls obre amb aquest turisme. “Tenim interès a millorar tot allò que els que no tenim aquesta problemàtica no percebem”, va exemplificar Orobitg.

L'objectiu de convertir Lloret de Mar en destinació accessible té una doble finalitat, segons va remarcar Pere Tubert, president de Mifas: “Volem que existeixi per poder-ho utilitzar, però creiem que és una veta de mercat que portarà turisme no estacional d'agost, sinó tot l'any.” Segons el president d'aquesta entitat que representa persones amb discapacitat física de les comarques gironines, el col·lectiu és un “potencial turístic a tenir en compte”, ja que també inclou, per exemple, persones grans amb problemes de mobilitat. Mifas i l'Ajuntament van fer ahir una reunió de treball per avançar en aquest àmbit.

La feina feta a Lloret de Mar en matèria d'accessibilitat és reconeguda per les mateixes persones afectades. Xavi Terradas, delegat comarcal de Mifas a la Selva, va quantificar en un 90% l'accessibilitat al municipi. “S'ha treballat molt, Lloret ha fet un esforç gran”, va assegurar. A la platja, per exemple, s'han habilitat rampes, s'han col·locat passeres de fusta, s'ofereix servei de bany amb cadira amfíbia i s'han adaptat lavabos i dutxes.

L'objectiu de Lloret de Mar adreçant-se a aquest turisme és diversificar el model. Un model molt estigmatitzat en el turisme jove i d'oci nocturn, però que de mica en mica es va obrint. De la mateixa manera que han rebut el certificat de turisme familiar i el d'esportiu, ara es vol incloure el municipi en el programa de turisme accessible de l'Agència Catalana de Turisme i de la xarxa europea.

LES FRASES

Tenim interès a millorar tot allò que els que no tenim aquesta problemàtica no percebem
Jordi Orobitg
Tinent d'alcalde de turisme
És una veta de mercat que portarà turisme no estacional d'agost, sinó tot l'any
Pere Tubert
President de Mifas

Nou mapa amb rutes adaptades

Una de les primeres novetats serà ben visible aquest mateix estiu. A partir de la setmana que ve, el mapa de Lloret de Mar que es reparteix a les oficines de turisme incorporarà rutes accessibles. S'hi marquen aquells camins on no hi ha barreres arquitectòniques. També s'hi especifiquen els serveis adaptats a persones amb mobilitat reduïda. És una iniciativa que s'afegeix a d'altres de ja existents, com ara la guia en Braille per a persones invidents que ofereix el Museu del Mar. L'Ajuntament també ha marcat amb el símbol corresponent els cartells d'aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.