Política

El PP vol frenar la comissió del dret a decidir

Ho demanarà formalment al Parlament després de la decisió del TC

Si el Tribunal Constitucional (TC) ha mantingut la suspensió de la Declaració de Sobirania aprovada al gener pel Parlament de Catalunya, la comissió pel dret a decidir no té cap sentit. Almenys això és el que pensa la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, que ahir va demanar frenar els treballs de la comissió parlamentària. “Això hauria de produir de manera immediata el tancament i la finalització dels treballs d'una comissió del dret a decidir que és la comissió del dret a dividir i el dret a incomplir les lleis”, va insistir en una entrevista a Europa Press.

Un argument, el seu, que no és nou. Però ara hi afegeix un element nou: el PP treballa en una proposta per elevar-la a la mesa del Parlament per sol·licitar que “es frenin i paralitzin” els treballs d'una comissió que, segons la seva opinió, està incomplint les decisions del TC. Quan l'alt tribunal espanyol va suspendre inicialment la Declaració de Sobirania, el PP ja va demanar que la comissió no comencés els seus treballs fins que el tribunal es pronunciés sobre la constitucionalitat del text, una petició que la cambra catalana va desestimar després que els seus serveis jurídics defensessin la legalitat de la comissió. Ara que hi ha hagut el pronunciament és quan els de Sánchez-Camacho presentaran una petició formal.

La comissió del dret a decidir es va constituir el 4 de juliol passat amb l'objectiu d'analitzar les vies per convocar una consulta d'autodeterminació a Catalunya.

Una moció de censura a Mas al setembre?

Alícia Sánchez-Camacho també va revelar que després del debat de política general del setembre estudiarà la possibilitat de presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat, Artur Mas, si aquest persisteix en la seva aposta sobiranista, tot i que els dos últims pressupostos de l'executiu català es van aprovar pel suport dels populars. Les crítiques de la líder del PP català també es van centrar en la recent visita de Mas al Brasil. Una visita que, segons ella, pretenia “traslladar a l'àmbit internacional el conflicte que vol mantenir amb la resta d'Espanya”, i ha censurat que viatgi a l'estranger mentre no actua a Catalunya per sortir de la crisi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.